Legendaarinen NHL-seura Montreal Canadiens solmi hiljattain tulokassopimuksen kesän 2018 varaustilaisuudessa 2. kierroksen 38. vuorolla nappaamansa venäläispuolustaja Aleksandr Romanovin kanssa.

20-vuotiaan TsSKA Moskovan superlupauksen uskotaan nappaavan jo tulevalla kaudella pelipaikan legendaarisen Canadiensin puolustuksesta. Sportsnetin haastattelema itäisen konferenssin sisäpiirilähde vertaa Romanovia jopa Los Angeles Kingsin tähtipuolustaja Drew Doughtyyn.

– Hän on tyyliltään Doughtyn tapainen pelaaja. Nuorten MM-kisoissa useat GM:t sekä apulais-GM:t vertasivat häntä juuri Doughtyyn. He sanoivat, että hänen (Romanov) pelityylinsä on samanlainen Doughtyn kanssa. Myös Romanov haluaa ottaa pelin komennon haltuunsa. Hän haluaa olla osallisena pelin jokaisella osa-alueella, mikä on mahdollista hänen luisteluvoimansa ansiosta, Sportsnet paljastaa sisäpiirilähteen kertoneen.

181-senttisen ja 84-kiloisen Romanovin verrokki ei voisi olla juurikaan kovempi, onhan 11 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Doughty, 30, voittanut urallaan kaksi Stanley Cupia sekä yhden NHL:n parhaan puolustajan Norris-pystin. Kanukkitähden palkintokaapista löytyy lisäksi kultamitalit olympialaisista, World Cupista sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoista.

Pisteiden valossa Romanovista ei kannata odottaa NHL-tasolle Doughtyn kaltaista pistelinkoa. Venäläinen merkkautti päättyneellä KHL-kaudella pelaamissaan 43 pelissä varsin vaatimattomat tehopinnat 0+7.