Jääkiekon MM-kisojen putoamistaistelussa koettiin vuosi sitten kaksi jättimäistä paukkua alkusarjojen toiseksi viimeisinä pelipäivinä.

Ensi vuoden Minskin ja Riikan MM-kisoissa on mukana periaatteessa neljä kauniisti sanottua B-korin maata, kun mukana ovat Valko-Venäjällä pelattavassa lohkossa kisaisäntä sekä Iso-Britannia ja Latvian lohkossa Italia ja Kazakstan.

Vuosi sitten A-lohkossa Iso-Britannia järjesti hävyttömän pommin pudotettuaan Ranskan sarjaporrasta alemmaksi. Tuolloinen sarjanousija voitti Ranskan maiden turnauksen päätöspelissä jatkoajalla 4-3. Kuolemanpelin kultainen maali sai isobritannialaiset liki tolaltaan.

Sekä Iso-Britannian että Ranskan saldoksi jäi kaksi pinnaa, ensiksi mainitun Ranska-voitolla. Putoaja puolestaan ylsi kahdesti jatkoaikatappioon. Maiden paremmuuden ratkaisi keskinäinen kohtaaminen.

B-lohkossa pommista vastasi Italia, joka voitti Itävallan niin ikään joukkueiden turnauksen päätöspelissä. Saapasmaa tuhosi Itävallan voittolaukauskisassa maalein 4-3. Kummatkin maat olivat nollilla ennen tuota päätöskierrosta.

Putoajista etenkin Ranskan kohtalo oli karu. Se oli joutunut hakemaan vauhtia B-sarjasta edellisen kerran vuonna 2007. Itävalta sen sijaan on totuttu näkemään hissijoukkueena. Putoaja-Ranskaa edustivat kisoissa muun muassa Liigasta tutut hyökkääjät Valentin Claireuax ja Alexandre Texier.

Italia puolestaan oli säilynyt A-sarjassa edellisen kerran vuoden 2006 ja Iso-Britannia vuoden 1950 kisojen päätteeksi.

Itävalta-Italia-pelin parhaat palat tästä tai alta:

Ranska-Iso-Britannia-pelin parhaat palat tästä tai alta:

Ensi vuonna 1A-divisioonassa pelaavat siis Itävalta ja Ranska, yllättäen olympialaisten vakiokasvo Slovenia ja toinen olympiakävijä Etelä-Korea sekä Unkari ja Romania. Kaikkien kovimmiksi tälle tasolle voitaneen laskea Itävallan, Ranskan ja Slovenian, Etelä-Korea ja Unkari ovat nekin kohtalaisia haastajia.