Ruotsalaishyökkääjä Edwin Hedbergin päättynyt kausi oli värikäs.

Syyskuussa 2019, vain reilua viikkoa ennen SHL-kauden avausta, Hedbergin tuolloinen joukkue Skellefteå AIK tiedotti hyökkääjän jättävän ryhmän.

26-vuotias Hedberg kertoo Hockeysverige.se-sivuston haastattelussa, että tilanteeseen päädyttiin, koska pelaajan toivomaa suurta vastuuta hyökkäyspäässä ei ollut luvassa.

Uusi pelipaikka löytyi Liigasta ja Porin Ässistä ja kaikki vaikuttikin sujuvan mukavasti. Hedberg onnistui uudessa joukkueessaan ja maaleja syntyi.

Syksyllä niin Ässille kuin laiturillekin tuli vaikeampi vaihe, mutta marraskuussa hän iski jälleen osumia kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Joulukuussa kaikki muuttui ja Ässät laittoi sillä hetkellä joukkueen parhaan maalintekijän pihalle. 24 otteluun tehot 9+2=11 taiteillut Hedberg kertoo hämmästelleensä ratkaisua.

– Olin järkyttynyt, voivatko he tehdä näin? Minulla oli menossa pitkästä aikaa paras kauteni, mutta he eivät nähneet minulle tulevaisuutta siellä. He halusivat muuttaa asioita saman tien ja säästää rahaa. Se tuli täysin heidän aloitteestaan, Hedberg kertoo ja jatkaa:

– Kuuluin joukkueen parhaiten palkattuihin pelaajiin ja he eivät uskoneet minulla olevan suurta tulevaisuutta joukkueessa. He päättivät vain laittaa minut pihalle.

Hedbergin tie vei Porin jälkeen Tshekin Extraligan HC Litvinoviin.

Uudessa sarjassa laituri ehti lopulta pelata loukkaantumisen vuoksi vain 12 ottelua vaatimattomin tehoin 0+3=3.

Lyhyt jakso antoi Hedbergille kuitenkin perspektiiviä tehdä vertailuja Suomen ja Tshekin pääsarjojen välillä ja mielipide on melko selvä.

– Mielestäni se (Extraliga) on todella hyvä sarja, parempi kuin Liiga. Se on huomattavasti tasaisempi.

Tällä hetkellä ilman joukkuetta oleva Hedberg viettää aikaa Ruotsin Örnsköldsvikissa ja harjoittelee yhdessä Kärpät-puolustaja Ludwig Byströmin kanssa.