NBC Sportsin asiantuntija James O’Brian on nyt ottanut kantaa Los Angeles Kingsin ja hyökkääjä Jeff Carterin vaikeaan tilanteeseen.

Kingsillä on käsissään totinen ongelma: Carterin vasta kesällä 2022 päättyvä, jättimäinen 5,27 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus.

Tilanteesta haastavan tekee se, että Carter kärsii vakavasta keskivartalon vammasta, joka pitää 35-vuotiaan konkarin sivussa kaukaloista vielä pitkään.

O’Brianin mukaan Kings on saattanut aloittaa jo harkitsemaan kovaa ratkaisua Carterin peliuran suhteen. Yksi vaihtoehto on kanadalaiskonkarin lähettäminen ns. varhaiselle eläkkeelle asettamalla hänet pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle (LTIR).

Tämän keinon avulla Carterin mittava palkka ei vaikuttaisi ollenkaan Kingsin palkkakattoon.

NHL:ssä on tehty vastaavasti myös parille muulle ylipalkatulle pelaajalle. Muun muassa hyökkääjät David Clarkson ja Marian Hossa ovat parhaillaan LTIR-listan avulla ”varhaisella eläkkeellä”.

O’Brian huomautti samalla, että toinen vaihtoehto olisi Carterin kauppaaminen toiseen NHL-seuraan. Carterilla on kuitenkin sopimuksessaan siirron estävä pykälä, joten hän voi halutessaan valita vaihtokaupan sijaan LTIR-listan.