Anaheim Ducks-maalivahti Ryan Millerin NHL-ura on vääjäämättä lähestymässä päätöstään, eikä tällä hetkellä valloillaan oleva koronaviruspandemia tullut konkarin kannalta – jos ei kenenkään muunkaan kannalta – todellakaan otolliseen aikaan.

Viime kaudet Ducksissa John Gibsonin kakkosmiehenä torjunut Miller pohti jatkosuunnitelmiaan sunnuntaina Sportsnetin haastattelussa.

– Haluan edelleen pelata, mutta ilmassa on monia kysymysmerkkejä. Ensinnäkin meidän kaikkien on totuttauduttava tähän uuteen normaaliin. Mitä se tarkoittaa urheilulle ja elämiselle yleensäkin. Kaiken keskipisteenä on perhe ja kuinka siitä pystyy pitämään huolen näinä aikoina, Miller toteaa.

Millerin sopimus Ducksin kanssa päättyy nyt kesken olevaan kauteen, eikä hän halua hätäillä päätöksensä kanssa.

– Laji on minulle erittäin tärkeä, mutta yritän olla realisti. Olen pitkän urani loppupuolella, joten soudan ja huopaan ratkaisun kanssa. Haluaisin todella pelata, se on todella hauskaa, mutta ensin on nähtävä miten asiat lopulta ratkeavat.

39-vuotiaalla yhdysvaltalaisveskarilla on jo tässä vaiheessa takanaan upea ura. 2010 Vancouverin talviolympialaisissa hän esitti jenkkien hopeajoukkueen maalilla mahtavia otteita ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Samana vuonna hänet palkittiin myös taalaliigan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnolla.

NHL-maalivahtien kaikkien aikojen voittolistalla Miller majailee 387 voitollaan sijalla 15 vain kahden voiton päässä tshekkilegenda Dominik Hasekista.