KHL:n Dinamo Minskiä päättyneellä kaudella edustanut kanadalaispuolustaja Marc-André Gragnani kritisoi kotimaansa ranskankieliselle Ici Radio-Canadalle päättynyttä kauttaan Valko-Venäjällä.

Arvostelua saa niin diktatuurimaan toiminta koronaviruspandemiassa kuin myös Dinamon taloustilanne.

– Oli aivan hullua, sitä ei tiennyt mitä tapahtuu, oli juteltava perheelle Kanadaan ja Italiaan. Näimme miten muut maat reagoivat ja me olimme maassa, joka ei tehnyt yhtään mitään, Gragnani päivittelee.

33-vuotiaan pakin mukaan vasta huhtikuun puolivälissä näkyi katukuvassa muutoksia. Ravintolat tyhjenivät ja kaduilla oli huomattavasti vähemmän liikennettä kuin normaalisti.

Vaikka kausi keskeytyi, Dinamo harjoitteli joka viikko. Palkkaa ei kuitenkaan maksettu enää pitkään aikaan.

– Yleensä saimme palkan kerran kuussa ja viimeisen kerran niin tapahtui tammikuussa. He vain totesivat meille, ettei rahaa enää ole, Gragnani kertoo.

Minskiläisjoukkueen tehokkaimman puolustajan sopimus umpeutui 30.huhtikuuta. Gragnani summasi 47 KHL:n runkosarjaottelussa 25 (8+17) tehopistettä.

Kanadan olympiapronssia 2018 voittaneeseen joukkueeseen kuulunut taitava pakki on pelannut KHL:ssä yhteensä 223 ottelua ja summannut niissä 119 (22+97) tehopistettä.