Jokerit kiinnitti Ruotsin maajoukkuepuolustajan – alla huipppukausi SHL:ssä

© Kuva: Juha Tamminen

KHL-kauteen valmistautuva Helsingin Jokerit on jatkanut viime päiviltä tuttuja pelaajakiinnityksiään hankkimalla ensi kauden joukkueeseensa puolustajan Ruotsin pääsarja SHL:stä.

Haaviin tarttui Ruotsin maajoukkueessakin tällä kaudella debytoinut Jonathan Pudas, joka on edustanut viimeiset vuodet SHL:n Skellefteå AIK:ta. 27-vuotiaan puolustajan sopimus on kaksivuotinen.

– Pudas on lukeutunut SHL:n kärkipuolustajiin viime vuosina. Hänellä on terävä peliote ja mainio pelikäsitys, minkä myötä hän on erittäin hyvä kiekollisessa pelissä ja pelin avaamisessa. Hän omaa taistelijan ja kamppailijan luonteen, joka sopii erinomaisesti myös KHL-kaukaloihin, Jokereiden GM Jari Kurri kertoo seuran tiedotteessa.

179-senttinen Pudas edusti Skellefteåta kolmella peräkkäisellä kaudella, joista viimeisellä toimi myös varakapteenina. Päättyneellä kaudella hän teki SHL:n runkosarjassa neljänneksi sijouttuneen joukkueen riveissä 13+23=36 pistettä, joilla oli liigan kolmanneksi tehokkain puolustaja.