Toronto Maple Leafs kärsi maalivahtiongelmista koko 2000-luvun alkupuoliskin. Mitat täyttävää ykköskassaria ei onnistuttu hankkimaan tai varaamaan useista yrityksistä huolimatta.

Toronton entinen GM Brian Burke paljasti nyt, että maalivahtiongelmat yritettiin korjata kaudella 2011-12 isolla liikkeellä. Seura yritti hankkia uransa huipulla olleen Roberto Luongon Vancouver Canucksista.

– Laitoimme kaiken peliin saadaksemme Luongon juuri ennen kuin sain potkut. Hinnan olisi kuitenkin pitänyt tippua huomattavasti, mutta olimme vaihtokeskusteluissa. He halusivat Jake Gardinerin, Nazem Kadrin ja kaksi ykköskierroksen varausta. Liian kova hinta, jopa Luongosta, Burke kertoo.

Hinta olisi ollut todella suolainen. Kadri iski parhaalla kaudellaan Torontossa 61 tehopistettä. Gardiner puolestaan tykitti 52 tehopistettä puolustajan paikalta.