Pohjoisamerikkalaiset mediajätit TSN ja The Athletic tekivät omilla tyyleillään arvionsa siitä, millä numerolla ja mihin suomalaislupaus Anton Lundell varataan NHL:n varaustilaisuudessa.

Ensiksi mainitun Craig Button tuli lottoamisissaan siihen, että HIFK-hyökkääjä menee NY Rangersiin numerolla 13. Jälkimmäinen puolestaan veisi espoolaisnuorta Chicago Blackhawksiin numerolla 9.

Lähteet sekä puolustivat että vastustivat Lundellille arvioituja pieniä numeroita. The Athleticilla työskentelevä Scott Powers ylisti alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestaria.

– Chicago tosiaan tarvitsee Lundellin kahden suunnan pelaamista.

Corey Pronman puolestaan ei usko numeroon yhdeksän.

– On hän hyvä pelaaja, mutta ei hänestä luultavasti tule NHL:ään terävimpien kärkiketjujen pelaajaa. En osta väitettä varausnumerosta yhdeksän.

Pronman ei sinänsä lytännyt Lundellia – tai siis, toimittajan arvio ei ole suoranaisesti epäluottamuslause suomalaiselle, vaan kehu muille.

– Eipä tätä väitettä moni allekirjoita, mutta juteltuani asiantuntijoiden kanssa, olen tullut pessimistisemmäksi sille ajatukselle, että Lundell varattaisi kärkikymmenikössä.

Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects on koostanut Lundellin pelaajakorttiin eri lähteitä, joiden mukaan hänet varataan taalaliigaan jollain numerolla välillä 3-13.

Pelaaja nakutti päättyneellä kaudella HIFK:ssa 44 ottelussa tehot 10+18=28 (+11).

Oheinen video on kuvattu viime liigakaudella Lappeenrannassa.