Potentiaaliset haut: Liigajoukkue pestasi Pikkuleijonien maailmanmestarin ja MM-hopeamitalistin

© Kuva: Juha Tamminen

KalPa tiedotti kotisivuillaan, että joukkue on hankkinut riveihinsä kaksi nuorta suomalaislupausta. Remmiin liittyvät keskushyökkääjä Aapeli Räsänen ja kuvassa oleva puolustaja Jesper Mattila kaksi kautta kattavilla sopimuksilla.

Kaksikko on pelannut viime kaudet Pohjois-Amerikassa Bostonin yliopistossa NCAA-sarjaa. Räsänen on Tapparan ja Mattila Ilveksen kasvatti.

Oikealta ampuva alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Räsänen sai NHL-varauksen kesällä 2016, kun Edmonton Oilers varasi hänet 6. kierroksella numerolla 153.

– Aapeli on vahvasti eteenpäin menevä pelaaja. Hän on käynyt läpi nuorisomaajoukkueputken ja 21-vuotiaana hänellä on mahdollisuus nousta nopeasti eturiviin, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

Räsäselle Boston-vuodet olivat hieno kokemus monella tapaa.

– Siellä pääsi pelaamaan kovatasoisia pelejä sekä samalla sai käydä samalla koulua ja kumpikaan ei kärsinyt. Pelit yliopistossa olivat kovatasoisia ja koin kehittyneeni pelaajan monella tapaa. Myös elämänkokemuksena se oli upea reissu, paljon uusia kokemuksia ja ystäviä tarttui matkaan.

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti Mattila näkee pelin Laineen mukaan hyvin ja hän pystyy kiekon kanssa yllättäviin ratkaisuihin.

– Jesper on saanut kokemusta kovista otteluista jo neljän kauden ajan Bostonista, joten näemme että hän pystyy pelaamaan heti Liigassa voittavalla tasolla. Hän suhtautuu harjoitteluun hyvin ja fysiikkapuoli on kunnossa Bostonin hyvän kuntokoulun jäljiltä.

Kumpikaan nuori ei ole vielä pelannut Liigassa.

– Olen tosi innoissani. Tämä on ensimmäinen ammattilaissopimus minulle, vaikka ikää onkin jo 22 vuotta. Hieno mahdollisuus ottaa isoja askeleita eteenpäin uralla ja odotan jo että pääsee tutustumaan uusiin joukkuekavereihin sekä Kuopioon, Mattila iloitsee.