NHL-seura harkitsee takavuosien supertähden sopimuksen ulosostoa – ”Se on itsestäänselvyys”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers käyttänee kesällä mahdollisesti sääntökirjaan poikkeuksellisesti ilmaantuvan mahdollisuuden ns. compliance buyoutille konkaripelaaja James Nealin jättisopimuksen ulosostamiseen, arvioi mediajätti The Athletic.

Sivuston toimittaja Alla Mitchell uskoo, että Oilers saattaisi heivata 32-vuotiaan laitahyökkääjän sopimuksen ulos ilman poikkeussääntöäkin. Mahdollinen compliance buyout -pykälä mahdollistaisi tempun kuitenkin jopa ilman palkkakattosanktiota.

– Kummassakin tapauksessa se (sopimuksen ulososto) on potentiaalinen vaihtoehto. Compliance buyoutin toteutuessa se olisi itsestäänselvyys ottaen huomioon hänen ikänsä, tehonsa sekä sopimuksen pituuden. Jopa normaalioloissa kaikki edellytykset tälle olisivat kuitenkin olemassa, Mitchell kirjoittaa.

Täksi kaudeksi Calgary Flamesistä vaihdossa toiseen floppihyökkääjä Milan Luciciin tullut Neal pelasi keskeytyneellä NHL-sesongilla 55 peliä, joissa konkari iski viime vuosien otteisiinsa nähden yllättävänkin kovat tehot 19+12=31. Miehen kesään 2023 hurjalla 5,75 miljoonan dollarin vuosipalkalla jatkuva sopimus ei kuitenkaan anna perusteita sopimuksen pitämiseksi joukkueen palkkakaton alla.

Normaalioloissa Nealin sopimuksen ulososto vaikuttaisi Oilersin palkkakattoon 1,9 miljoonaa dollaria kaudessa kuuden seuraavan vuoden ajan.