Muistatko tämän farssin? Ruotsalaisen jääkiekon yhdestä karmeimmasta katastrofista aikaa vuosi – Suomessa lähinnä hihiteltiin

© Kuva: Getty Images

Espoossa pelatut jääkiekon naisten vuoden 2019 maailmanmestaruuskisat pitivät sisällään uskomatonta, usean eri median otsikoissa näkynyttä draamaa.

Suomessa puhutuin asia oli tietysti Naisleijonien ja USA:n välinen MM-finaali, jonka jatkoerässä Suomi jo toimitti kiekon pömpeliin. Maali kuitenkin hylättiin pitkän tarkastelun jälkeen, ja lopulta kultaa vei USA.

Toinen, ehkä iloisempi dramaattinen tarina koskee Ruotsin ja Japanin välistä alkulohkopeliä. Siinä oli panoksena A-sarjassa säilyminen ja B-sarjaan putoaminen.

Ruotsi oli kiinni sarjapaikassa pitkään johdettuaan peliä vielä päätöserän puoliväliin saakka lukemin 2-1. Japani kuitenkin nousi tasoihin noin yhdeksän minuuttia ennen loppua, jonka takia joukkueet pelasivat ikään kuin kultaisesta maalista ottelun lopun.

Sen iski kaikkien yllätykseksi Japani digitaalien näyttäessä aikaa 58.45. Koska Ruotsi ei onnistunut enää kampeamaan tasoihin, vaan hävisi 2-3, putosi maa hirveän farssisuorituksen jälkeen katastrofaalisesti B-sarjaan.

Maa jäi alemmassa alkulohkossa B viimeistä edelliseksi. Ruotsin kanssa B-sarjaan putosi Ranska.

Ruotsi olisi pelannut Ranskassa 1. divisioonan A-lohkon kisoissa yhdessä emäntämaan sekä Itävallan, Hollannin, Norjan ja Slovakian kanssa.

Rakkaan länsinaapurin kohtalo aiheutti tuolloin 9. huhtikuuta ja sen jälkeenkin Suomessa lähinnä hilpeitä reaktiota. Ne leimasivat sosiaalista mediaa ja ihmisten puheita yllättävnkin radikaalisti.