HIFK:n kautta aikojen suurimpiin nimiin kuuluva ja nykyään Leijonien joukkueenjohtajana toimiva Mika ”Kölli” Kortelainen nostaa Aleksander Barkovin korkealle. Barkov, jonka otteluita voi seurata perjantain teemapäivänä Viasatin ja Viaplayn kanavilta, saa Kortelaisen arvioissa kovan luokan vertailukohteen.

– Mielestäni Aleksander Barkov on tällä hetkellä Suomen paras all-round -pelaaja. Maailman mittakaavassakin on vaikea löytää parempaa, kun Barkov on parhaimmillaan, Kortelainen sanoo.

– Hänestä tulee mieleen Pavel Datsjuk, jos johonkin suurpelaajaan pitäisi verrata. Molemmat ovat kookkaita, mutta peli on rennon näköistä. Isoiksi jätkiksi kumpikin pelaa – tai Datsjuk pelasi, vaivattomasti.

Kortelainen nostaa myös yhden ison yhteisen piirteen kaksikosta.

– Heille ei ole väliä, onko kiekko rystyllä vai kämmenellä. Samat asiat tapahtuvat, he ovat niin monipuolisia.

Kortelaisen mielestä Barkovin kehityskäyrä sojottaa vain yhteen suuntaan: ylös. Pistepörssissä tämä ei välttämättä näy, yhdestä syystä.

– Kuten Datsjuk, niin ”Sashakin”, pelaavat joukkueelle. Barkov ei oikaise yhtään puolustusvelvollisuuksista. Tämä näkyy tietysti pistemäärissä.

– Jos Barkov keskittyisi vain hyökkäämiseen ja löysäilisi alaspäin, tekisi hän taatusti yli sata pistettä joka kausi. Mutta osa hänen hyvyyttään ja arvokkuuttaan joukkueelle on juuri siinä, ettei hän tingi kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

Kortelainen toivoo, että jonain päivänä Barkoville löytyy mitat täyttävä maalitykki viereen. Vielä tutkaparia ei ole varsinaisesti löytynyt.

– Olisi todella kiva nähdä, jos Barkovin vierellä olisi joku kovan luokan maalintekijä. Ahne viimeistelijä, joka pääsisi nauttimaan Barkovin syötöistä ja oivallisuksista.

– Jos Florida sellaisen löytää, voidaan nähdä joukkueelta ihan erilaista menestystä kuin viime vuosina.

Barkovin kauden parhaat palat ovat seurattavissa Viasatin ja Viaplayn kanavilla perjantaina.