Jokereiden seuraikoni Tomi Mäki laittoi hokkarit naulaan kauden 2018-19 päätteeksi.

Työt jatkuivat kuitenkin kiekon parissa, kun Mäki aloitti Jokeressa täysin uudessa tehtävässä, seuran ensimmäisenä kehitysvalmentajana.

36-vuotiaan Mäen pesti kattaa niin Jokereiden KHL-joukkueen, kuin Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmän sekä myös Jokereiden A-nuorten joukkueen.

Mäki kertoo Jokereiden nettisivulla ensimmäisen vuoden olleen työntäyteinen ja uuden opettelun ottaneen oman aikansa.

– Vei oman aikansa löytää rytmi. Peilaten siihen, että pelaajana tarvitsi vain tulla hallille ja tehdä oma hyvä suoritus, niin nyt oli monta liikkuvaa osaa ja muistettavaa asiaa. Se teki siitä (työstä) vähän haastavampaa, Mäki kertoo.

Mäen päävastuuna oli auttaa Jokereiden KHL-joukkueen loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksessa yhdessä lääkintähenkilöstön kanssa ja toimia linkkinä pelaajien ja valmennusjohdon välillä.

Loukkaantumisia oli kauden alusta alkaen yllättävänkin runsaasti, eikä Mäki muista kovinkaan monen joukkueen pelaajan selvinneen sesongista ilman vammoja.

– Mäksä Hockey Schoolissa kävi useampi osanottaja, kehitysvalmentaja veistelee.

Koronaviruspandemiasta huolimatta katseet ovat jo suunnattu kohti tulevaa, vaikka joukkueharjoituksia ei saakaan vielä järjestää.

– Heti ryhdyttiin purkamaan mennyttä kautta joka osastolla ja olen ollut siinä valmentajien apuna. Ollaan löydetty hyvät asiat ja kehityskohdat, miten voidaan tulevaisuudessa taas olla parempia, Mäki kertoo ja jatkaa:

– Vaikka tässä etänä ollaankin, niin nykypäivän teknologialla pystytään aika hyvin tekemään, ohjeistamaan ja juttelemaan asioista. Hyvin ovat jätkät vastanneet huutoon, treenit on saatu hienosti käyntiin ja ohjelmat rullaamaan.

Äärimmäisen työteliäänä hyökkääjänä pelaajauraltaan muistettava Mäki puki Jokerit-paidan 459 Liigan runkosarjaotteluun (45+52=97) ja 52 playoffpeliin (4+7=11).

KHL:ssa pelejä kertyi runkosarjassa 169 (10+15=25) ja pudotuspeleissä 17 (2+0=2).

Laiturin ansioluettelosta löytyy myös yksi NHL-ottelu Calgary Flamesin väreissä kaudelta 2006-07.