Jari Kurri muisteli MTV:n Tulosruudun viikon vieraana tutkaparinsa Wayne Gretzkyn siirtoa Edmonton Oilersista Los Angeles Kingsiin kesällä 1988.

Suomalaislegendalle ”Ysiysi” vihjasi siirrostaan kuitenkin jo aiemmin.

– Oltiin voitettu Stanley Cup, vietetty yhteisiä päiviä joukkueen kanssa ja vähän juhlittu. Taisimme istua steam roomissa (löylyhuoneessa) ”Väinön” kanssa. Hän kuiskasi, että Jari, hän ei varmaan ole ensi kaudella enää takaisin täällä, Kurri kertaa MTV Urheilulle.

– Minä varmaan nyökytin olkapäitä ja sanoin ”jee jee, of course”. Se meni minulta vähän kuin ohi. En ottanut sitä tosissaan ollenkaan.

– Taisin olla Vaasassa pitämässä jääkiekkokoulua, kun agenttini soitti, että tällainen kauppa on tehty. Sitten se vasta kolahti, että ei saamari, sehän sanoi minulle siellä jo silloin, että näin voi tapahtua ja tässä ollaan. Kyllä se sellainen sokki oli ja kauhea yllätys. Ei sitä tajunnutkaan, Kurri muistelee yli 30 vuotta myöhemmin.

Megasiirron taustalla olivat Oilersin omistaja Peter Pocklingtonin rahahuolet.

– Tiesin omistajan taustat. Siellä oli vähän rahapulaa ja velkaa, ja tällä kaupalla pystyi selviämään niistä, Kurri muistelee nyt.

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Ex-kovanyrkki Tie Domi muistelee törkytaklauksistaan tunnettua NHL-legendaa: ”Suurin huijari ikinä”