Sami Helenius ehti kokea melko lyhyen, mutta värikkään NHL-uransa aikana paljon.

Reilut 150 NHL-ottelua pelannut suomalainen puolustajajärkäle nousi Pohjois-Amerikassa nopeasti tunnetuksi tappelijaksi.

Helenius avasi kokemuksiaan vieraillessaan vuonna 2017 jo nykyisin suljetun Bar & Bistro Kipinän asiantuntijavieraana. Haastattelussa esille nousi yksi erityisen kova tappelu, jossa vastaan asettui Georges Laraque, joka on yksi NHL:n tunnetuimmista tappelijoista.

– Sieltä tuli niin isän kädestä. Ensimmäinen lyönti tuli nenään ja sitten oli Sami karusellissa. Yksi lyönti tuli ohimoon ja kaikki meni pimeäksi. Seuraavaksi havahduin, kun Niinimaan Janne huutaa vierestä: ”Hele älä nouse, älä nouse!”. Noh, olihan se pakko nousta, Helenius naureskeli jälkeenpäin.

Tappelu teki ottelun jälkeen ison vaikutuksen joukkuekavereihin. Myös media kiinnostui tämän jälkeen Heleniuksesta. Suomalainen pääsikin seuraavien treenien aikana mediarumban keskelle, kun joukkueen tähdet olivat kehuneet miestä maasta taivaisiin.

– Kummasti niska vertyi ja tuli hyvä fiilis, Helenius muisteli.

Voit kuunnella Heleniuksen tarinan kokonaisuudessaan alta:

Haastattelu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.