Synkkiä uutisia: Ensimmäinen Liiga-seura tiedottaa irtisanomisista – ”Pakollisia tässä vallitsevassa tilanteessa”

© Kuva: Juha Tamminen

Lahden Pelicans Oy:n ja Pelicans Ravintolat Oy ovat saaneet taloudellisista syistä aloittamansa yt-neuvottelut valmiiksi.

Pelicans tiedottaa nettisivullaan, että yhtiöt irtisanovat kolme työntekijää ja muu vakituinen henkilöstö lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

Irtisanomiset kohdistuivat ravintolahenkilökuntaan ja lomautukset tullaan tiedotteen mukaan toteuttamaan porrastetusti 1.huhtikuuta -30.joulukuuta 2020 välisenä aikana.

– Tämän hetkinen tilanne Suomessa ja maailmalla tekee tulevaisuuden näkymistä haastavat ja mahdottomat ennustaa. Meidän jääkiekkokautemme ulkopuolinen liiketoiminta pohjautuu tapahtumiin ja ravintolabisnekseen, joten sen suhteen lähitulevaisuus näyttää liiketoimintamme kannalta synkältä, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu toteaa ja jatkaa:

– Tällaiset henkilöstöön kohdistuvat ratkaisut ovat aina vaikeita, mutta ne olivat pakollisia tässä vallitsevassa tilanteessa. Haluan kiittää henkilöstöä ymmärryksestä ja hyvässä hengessä käydyistä neuvotteluista. Tästäkin selvitään, mutta siihen tarvitaan sekä henkilöstön että muun yhteisön tukea.

Koronviruksen seurauksena useat Liiga-seurat ovat tiedottaneet viime viikkojen aikana yt-neuvotteluista.