Sami Helenius seurannut ilolla Jokerien yleisömääriä – lyhyt kevät katkaisisi orastavan buumin: ”Jos se ensimmäiselle kierrokselle loppuu…”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit aloitti sunnuntaina KHL:n pudotuspelit vakuuttavalla voitolla kaatamalla Lokomotiv Jaroslavlin selkein 6-0-lukemin.

Jokerit oli erityisen tehokas ylivoimalla, sillä neljällä ylivoimayrityksellä syntyi peräti kolme osumaa. Jokerit osui kertaalleen myös alivoimalla, joten erikoistilannepelaaminen oli todella väkevää. Jokerit pystyi eliminoimaan Lokomotivin runkosarjassa tehokkaana toimineen ylivoiman täysin.

Jokereissa uransa alkuvaiheessa sekä NHL-jäiltä palattuaan pelannut Sami Helenius seuraa yhä tiiviisti narripaitojen edesottamuksia ja on tuttu näky Jokerien tapahtumissa. Helenius seuraa tyytyväisenä Jokerien vahvaa pelaamista tämän kauden KHL:ssä ja iloitsee katsojamäärien kasvusta.

– Olin juuri pelaamassa Jokerien tapahtumassa ja juttelin siellä muun muassa Tony Virran kanssa. Hartwall Arenalla on käynyt enemmän väkeä kuin viime vuonna, ja se on tietysti hyvä asia. Jokereilla on ollut hyvä virinä päällä tällä kaudella ja menestys tuo väkeä katsomoihin, Helenius toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Helenius jännittää Jokerien playoff-menestystä. Narripaitojen kirouksena on ollut useampana keväänä lähteä kesälomille heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kuten kävi myös viime kaudella.

– Jos se loppuu ensimmäiselle kierrokselle, niin se on vähän kuin ei olisi playoffeihin päässytkään. Tuolla porukalla on kuitenkin potentiaalia mennä tänä keväänä pitkälle, Helenius uskoo ja toivoo.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl toinen kohtaaminen tiistaina klo 18:30 Hartwall Arenalla. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️