Anaheim Ducks teki sunnuntaina kyseenalaisen tempun lähettämällä hyökkääjä Kiefer Sherwoodin farmiliigaan säästääkseen tämän palkkakuluissa NHL:n ollessa keskeytettynä koronaviruspandemian vuoksi.

Sherwoodin NHL-palkka on 925 000 dollaria kaudessa, kun taas AHL:n puolella miehen liksa putoaa vain 70 000 dollariin kaudessa. Nyt tehdyllä liikkeellä Ducks säästää pitkän pennin Sherwoodin palkassa, joskin moraalisesti temppua voidaan pitää varsin kyseenalaisena.

Sosiaalisen median kanavissa Anaheimin tempaus saikin vihaisen vastaanoton.

– Voi olla, että Ducks on uusi joukkue jota vihataan samalla tavalla kuin Penguinsia, yksi kommentoijista sivaltaa.

– Nostaako pelaajayhdistys hälyn tämän johdosta? toinen kyselee.

– Tämäkö on keino maksaa palkat areenan työntekijöille? yksi kommentoijista piikittelee.

– Muistutus siitä, että ammattilaisurheilu on likaista bisnestä, neljäs jatkaa.

NHL-pelaajat saavat sarjan keskeytyksen aikana normaalisti palkkaa seuroiltaan. Kiekkopiireissä odotetaankin nyt, aikovatko muutkin seurat seurata Ducksin esimerkkiä ja lähettää kaksisuuntaisella sopimuksella pelaavia pelaajiaan nimellisesti farmiliigaan säästääkseen palkkakuluissa.

Mitä mieltä olet Ducksin tempauksesta? Kommentoi asiaa NHL-olohuoneen puolella.

Aaron Portzline

@Aportzline
By putting New Albany native Kiefer Sherwood on waivers, #LetsGoDucks can send him to #AHL and pay him his minor-league salary ($70,000) instead of his #NHL salary ($925,000) for the final two pay cycles of the season.