MM-kisojen peruuntumisella karu muutos arkeen! Naisleijonien tähti manailee: ”Helvetti, nyt joudun tekemään töitä”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) lauantaina tekemä päätös perua naisten MM-kisat koronaviruksen vuoksi aiheuttaa samalla melkoisen muutoksen monien pelaajien elämään.

Esimerkiksi Naisleijonien joukkueessa suurin osa pelaajista ei ole miesten tapaan suurituloisia ammattilaisia ja turnauksen päivärahat, sekä mahdollinen mitalibonus olisivat olleet merkittävä tulonlähde.

Ruotsin pääsarja SDHL:n Luleå HF:ssa pelaavan puolustaja Ronja Savolaisen tulevasta kesästä tulee kovin toisenlainen kuin aiemmin.

– Ensimmäisenä ajattelin, että helvetti, nyt joudun tekemään töitä, Savolainen toteaa SVT Sportille.

Viime kevään hopemitalisti nosti esiin myös toisenkin puolen asiasta.

– Olin todella pettynyt ja vihainenkin, koska kisat ovat yleensä myös koko kauden huipennus. Nyt turnaus jää väliin ja tuntuu kovin tyhjältä eikä tiedä mitä tehdä. Tuntuu oudolta aloittaa kesäharjoittelu normaalia aiemmin. Se on todella ikävää, Savolainen manailee.

Pakki kertoo aikovansa pitää seurajoukkuekauden jälkeen pienen loman, mutta sitten on etsittävä töitä saadakseen kasaan rahat jotka olisivat muuten tulleet MM-kisoista.

Työnteko on luonnollisesti myös pois harjoittelusta, johon ei voi keskittyä täydellä teholla.

Savolainen teki töitä myös viime kesänä, mutta silloin tarve ei ollut niin suuri kuin nyt.

– Työskentelin kuukauden verran huvikseni, jotta tietäisin miltä tuntuu tehdä töitä ja saadakseni vähän lisärahaa, mutta nyt hommia on paiskittava koko kesä, Savolainen kertoo.

22-vuotias Savolainen on pystynyt pelaamaan jääkiekkoa täysipäiväisesti, sillä hän kuuluu useimpien Naisleijonien tapaan valtion 10 000 euron verottoman apurahan piiriin.