Viime syksyllä NHL:stä KHL:ään siirtynyt hyökkääjä Sven Andrighetto ei totisesti saanut parasta starttia Venäjällä.

Avangard Omskia edustava sveitsiläinen teki KHL:n runkosarjassa 56 otteluun odotuksiin nähden vaisut tehopisteet 13+14=27.

Omskin presidentti Maxim Sushinski ei häpeillyt heittää NHL-hankintaansa ”bussin alle” kauden päättävässä haastattelussa.

– Andrighettolla oli todella paljon potentiaalia. Hän lukee peliä hyvin. Hänellä olisi ollut kykyjä tehdä niin paljon enemmän. Hän ei kuitenkaan sopinut mihinkään ketjuun. Hän teki harjoituksissa ihmeitä. Olimme aluksi todella innoissamme hänestä, mutta emme sitten koskaan nähneet sitä Sveniä, joka pelasi MM-kisoissa tai NHL:ssä. Ehkä se johtuu siitä, että sveitsiläinen joutui tulemaan Venäjälle. En oikein tiedä hänelle tapahtui, mutta Andrighetton pelaaminen ei sopinut meille ollenkaan, Sushinski laukoi venäläiselle Match TV:lle.

Andrighettolla on vielä ensi kauden kattava sopimus Omskin kanssa. 27-vuotiaan hyökkääjän jatkaminen seurassa on kuitenkin hyvin epävarmaa.

Andrighetton ura on menossa uhkaavaan suuntaan. Taiturimainen hyökkääjä viiletti vielä muutama kausi sitten NHL:ssä Colorado Avalanchen ykkösketjussa supertähtien Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin vierellä.