Miten kävi liigatipsien kanssa?

Liigakausi jäi kaikkien harmiksi kesken, joten tässä vaiheessa on aikaa vetää syvään henkeä ja katsoa, miten SuomiKiekon liigatipseillä pärjäsi kaudella 2019-20. Tipsasin palstalla 59 kierroksen aikana reilut sata vihjettä, joista 54% oli oikein. Palautusprosentiksi muodostui 111,80%, jota on pidettävä vähintäänkin tyydyttävänä tuloksena, sillä tipsattuja otteluita on ollut keskimäärin lähes kaksi per kierros.

Kauden pisin osumaputki oli kuusi vetoa. Kovin pitkiä hutisarjoja taas ei jouduttu kestämään, sillä pisimmät turskaputket kestivät kolmen vedon ajan. Otoskoko ei tietenkään ole tilastollisesti vielä pätevä, mutta keskimäärin on mukavampi pyörittää peliä voitolla kuin tappiolla. Seuraavassa muutamia huomioita kaudesta ja pieni kimara tuottoisista joukkueista sekä pahimmista karikoista.

Liigan kärki

Sekä Kärpät, Lukko että Tappara olivat pitkin kautta hyviä kassankasvattajia. Lukko saatiin ideajoukkueeksi hieman muita markkinoita ennen. Lisäksi erittäin tärkeää oli, että kärkijoukkueiden pahimmat let down -pelit pystyttiin väistämään melko hyvällä prosentilla – muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Vastapelijoukkueet

Sport osoittautui hyväksi vastapelikohteeksi pitkin kautta, sillä alkuranking osui oikeaan ja joukkueen pelilliset puutteet kävivät selviksi jo hyvissä ajoin. Sportin suhteen hyödyllinen huomio oli myös, että valmentajanvaihdoskaan ei tehnyt joukkueen perustasoon ihmeellistä vaikutusta. Samoin TPS näytti askissa sen verran kevyeltä, että vastapelijoukkueen status osoittautui jälkeenpäinkin tarkasteltuna hyväksi ideaksi – olkoonkin, että alkukauden aikana turkulaisten rankingia sai pudottaa useampaan otteeseen.

Älä yliarvioi tyhjennysmyyntien vaikutusta

Tämän lauseen voisin kirjailla huoneentaulukseni, sillä joskus aikaisempinakin vuosina olen sortunut samaan. Tyhjennysmyyntijoukkueiden tilanne on yleisesti ottaen hinnoiteltu kertoimiin hyvin ja jäljellejäänyt joukkue saattaa hyvinkin taistella tilastojaan paremmin. Elämänkokemusta on kerääntynyt sen verran, että ensi kaudella tulen välttämään näitä ansoja paremmin.

Perustaso hakusessa

Ei ole varmasti suurikaan yllätys, että kaksi vaikeinta joukkuetta vetomielessä olivat KooKoo ja JYP. KooKoo sen takia, että se yllätti kaikki valtavilla suorituksillaan. Myös yllekirjoittaneella oli vaikeuksia saada kiinni, miten hyvä joukkue tämän kauden KooKoo oli Jussi Ahokkaan johdolla. JYPissä suurimpana vaikeutena oli kauden kaksijakoisuus – hyvää syksyä seurasi umpisurkea sydäntalvi. Eipä ollut helppoa ennustaa JYPin edesottamuksia. KalPan nousukauden osasin arvioida oikeaan aikaan, mutta muutoin joukkueen hyvän ja huonon päivän ero piti tuottoluvut melko maltillisina.

On todella sääli, että kausi jäi kesken, sillä pudotuspeleistä olisi varmasti tullut todella mielenkiintoiset. Nyt on kuitenkin aika keskittyä perusasioihin ja toivoa, että päivä alkaa paistaa taas kiekkofaneillekin.

LYÖ VETO

tarjoaa peräti 170€ arvoisen tervetulopaketin. Alkuun saat 100 euroa bonusta. Sen jälkeen vielä 50% tervetulobonuksen ja kaupan päälle 20 euron ilmaisvedon.

Lunasta in tervetulopaketti näin:

  1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
  2. Tee talletus.
  3. Saat esimerkiksi 100 euron talletuksella 200€ pelirahaa ja lisäedut myöhemmin.

LYÖ VETO