Mikkelin Jukurit tiedotti maanantaina nettisivuillaan, että joukkue on solminut sopimukset viiden hyökkääjän ja yhden puolustajan kanssa.

Hyökkäyskalusto täydentyy SaiPa-ikoni Anssi Löfmanilla sekä Teemu Pulkkisella, Otto Mäkisellä, toistasataa liigaottelua pelanneella ja K-Vantaasta tulevalla Mikael Sahalla sekä IPK:sta tulevalla venäläisellä Kristian Afanasyevilla. Hän pelasi viime kaudella myös Venäjällä. Puolustuspään uusin hankinta on Ranskasta tuleva Atte Mäkinen.

Kärkikenttien sentteriksi kaavailtu Löfman on Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan luotettava, älykäs ja liikkuva sentteri, joka tuo mukanaan valtavan määrän johtajuutta ja esimerkillisyyttä nuorille pelaajille.

– Kentällä Löfman on kuin viiden hengen henkilöhissi, joka kokoaa oman viisikkonsa hissikoriin ja vie joukkoja kaukalossa koko 60 metrin matkalle. Hän myös pystyy pelaamaan kaikkia pelitilanteita luotettavasti.

Mielenkiintoinen nimi on myös Pulkkinen, joka on pelannut edelliset viisi kautta Yhdysvalloissa. Hän ei siis ole KHL:ssä tuhoisaa jälkeä tehnyt maalitykki.

Ensimmäisen kauden Pulkkinen pelasi USHL-liigaa, josta hän sai stipendin University of Nebraska-Omahaan (NCAA). Tällä hetkellä Pulkkinen viimeistelee liikuntatieteiden opintojaan Suomesta käsin koronavirustilanteen vuoksi.

– Teemulla on vahva ja monipuolinen pelaajatausta, jonka päälle voi rakentaa menestyksekästä liigauraa. Juniorivuosien maali- ja pisteruisku on pystynyt kehittymään kokonaisvaltaisena kahden suunnan pelaajana NCAA:ssa isoin harppauksin. Jukureilla ja pelaajalla itsellään on isot odotukset tulevasta.

Hyökkääjä Mäkinen iski Mestiksessä KOOVEE:n paidassa viime kaudella tehot 13+35=48. Pelaaja oli sarjan toiseksi tehokkain syöttökone.

– Mäkinen on pelifiksu pelaaja, joka ymmärtää viisikkopelistä paljon ja sopii siten erinomaisesti Jukurien nykykiekon painopisteisiin ja vaatimuksiin. Pelaajan tekniset, taktiset ja henkiset työkalut riittävät heti liigatason jääkiekkoon, mutta ikä antaa myös mahdollisuuden isoon urakehityspotentiaaliin.