Urheilumedia SB Nationin alasivusto Silver Seven on julkaissut oman arvionsa 20:sta aliarvostetuimmasta tulevana kesänä NHL:ään varattavasta kiekkolupauksesta.

Suomalaisittain listaus oli kiinnostava, sillä hyökkääjä Veeti Miettinen löytyi sijalta neljä.

18-vuotias Kiekko-Espoon lahjakkuus pelasi hurjan kauden A-junioreiden SM-liigassa. Taitava espoolainen paukutti 52 ottelussa komeat pisteet 42+31=73.

Miettinen on ollut useissa ennakkokaavailuissa ollut lähempänä kolmannen tai neljännen kierroksen varausta. Silver Seven kuitenkin uskoo, että suomalainen voisi löytyä enemmänkin sijoilta 33-80.

– Minkä takia Miettisen nimeä ei löydy niin korkealta varausarvioissa? Isoin syy on hänen kokonsa (175cm). Myös se vaikuttaa, että hän on syntynyt vain viikko vuoden 2019 varaustilaisuuden ikärajan jälkeen. Miettinen ei olisi voinut tehdä tällä kaudella enää mitään paremmin todistaakseen olevansa kärkitason lahjakkuus. Hänen arvioiminen toiselle tai kolmannelle kierrokselle vaikuttaa jopa aliarvioimiselta hänen kykyihinsä nähden, sivusto kirjoittaa.

Jääkiekkoa tilastojen avulla analysoiva Pick224-sivusto löysi mielenkiintoisen tilastofaktan Miettisen menestyksekkäästä kaudesta: hän on laukonut 51 ottelussaan jopa 289 kertaa (5,66/ottelu) maalia kohti.

Yksikään muu varausikäinen pelaaja ei ole ampunut kiekkoa yhtä kovalla tahdilla tällä kaudella.