Jesse Puljujärven paluu Liiga-kaukaloihin ei totisesti ole jäänyt noteeraamatta NHL-piireissä.

The Athletic -lehden asiantuntija Allan Mitchell on seurannut Puljujärven huikeaa tahtia Liigassa hyvinkin tarkkaan. Mitchell näkee nuoressa Kärppien hyökkääjässä paljon samaa, kuin tanskalaisessa Stanley Cup -mestarissa Lars Ellerissä.

– Työsulkukaudella Liigassa pelannut Eller oli hieman tehokkaampi kuin Puljujärvi – hän oli tosin kaksi vuotta vanhempi (23v), kuin Puljujärvi on nyt. Eller on silti hyvä verrattava Puljujärveen, sillä hän on myös loistava luistelija. Hänellä on Puljujärven tapaan hyvät hyökkäyspään ominaisuudet sekä hän on tunnollinen puolustamaan, Mitchell analysoi.

Mitchell uskoo, että Liigassa 53 pinnaa mättänyt Puljujärvi on muutakin kuin pelkkä pistelinko.

– Puljujärvi ei saa riittävästi arvostusta tunnollisesta puolustuspelaamisestaan. Hän on lähes jatkuvasti kiekon oikealla puolella. Uskon, että hänestä tulee vielä hyvä kahden suunnan hyökkääjä NHL:ään.

Puljujärveä verrataan myös viime kesänä San Jose Sharksista Colorado Avalancheen siirtyneeseen Joonas Donskoihin.

– Puljujärvi oli vielä teini, kun hän pelasi Connor McDavidin vierellä. Donskoi pelasi Sharksissa myös aika loistavien pelaajien kanssa samassa ketjussa. Eller, Puljujärvi ja Donskoi ovat kaikki esiintyneet jonkin aikaa kärkiketjuissa NHL:ssä. Uskon, että Puljujärvi löytää vielä takaisin NHL:ään, jossa hän tulee pelaamaan hyvinkin samaa roolia, jota Donskoi pelasi Sharksissa sekä Eller pelaa tällä hetkellä Washington Capitalsissa, Mitchell pyöritteli kolumnissaan.