Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskinen, 31, antoi keskiviikkoyönä kovan näytteen vireestään Dallas Starsia vastaan NHL:ssä. Ottelun ykköstähti otti peräti 42 koppia joukkueensa 2-1-jatkoaikavoitossa.

Tähtipaitojen suomalaispelaajat ampuivat kudeista noin viidenneksen. Miro Heiskasen lavasta lähti neljä laukausta ja Roope Hintzin sekä Esa Lindellin mailoista kummastakin kaksi. Kaikkien suomalaisten tehot jäivät kiikareille.

– Tunsin olevani hyvä. Tämä oli kova päästä päähän -peli. Taistelimme kovasti ja ansaitsimme kaksi pinnaa. Minun on oltava todella tyytyväinen, NHL:ssä pikkumustia tällä kaudella 91,3 prosentin tarkkuudella torjunut Koskinen heitti Oilersin kotisivuilla.

Ottelu oli vielä ”vanhoilla päivillä” taalajäiden eliittiin murtautuneelle Koskiselle kauden 35:s ja NHL:n runkosarjassa pelaajalla on otteluita vyöllään nyt 95 kappaletta. Suomalainen oli torjunut edellisen kerran viime kuun loppupuolella.

– Minun on tehtävänä parhaani joka ilta riippumatta siitä, pelaanko viisi peliä peräkkäin vai vaan joskus.

Taalaliigaan viime kaudeksi palanneen suomalaissensaation Stars on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pisteitä kolmanneksi eniten, eli 82 kappaletta. Edmontonilla niitä on kasassa viidenneksi eniten (80).