Liigan helmikuun ilmiöitä olivat tyhjennysmyynnit ja kilpavarustelu pian alkavia pudotuspelejä varten. Kymmenen pudotuspelijoukkuetta olivat jo hyvissä ajoin selvillä, joten isoa panosta monissa otteluissa ei ollut.

Kasasimme tähän artikkeliin tähdistökentällisen pelaajista, jotka onnistuivat parhaiten helmikuussa.

Maalivahti: Michael Garteig, Tappara

Tappara ei ollut parhaassa iskussaan helmikuussa, mutta ainakaan maalivahtipelistä viime hetkien sulamiset eivät jääneet kiinni. Michael Garteig sai paljon vastuuta helmikuun aikana ja näytti olevansa valmis pudotuspeleihin. Yhdeksän pelin torjuntaprosentti Garteigilla oli hurja 94,89.

Vasen puolustaja: Ilkka Heikkinen, Lukko

Hurjasta lämäristään tunnettu Ilkka Heikkinen oli kovassa iskussa myös helmikuussa. Hän nautti isoa roolia kovavireisen Lukon takalinjoilla ja tykitti yhdeksässä ottelussa tehot 3+5=8.

Oikea puolustaja: Mikko Kousa, HIFK

Mikko Kousan ruuti oli poikkeuksellisen kuivaa helmikuun aikana. Hän oli Liiga-puolustajien paras maalintekijä, ja tulosta tuli kiitettävästi muutenkin. Kousa iski helmikuun 11 ottelussa tehot 4+3=7.

Mikko Kousa on voittanut urallaan yhden mestaruuden HIFK-paidassa. Tänä keväänä tähtäimessä on toinen. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Tyson Spink. Ässät

Porin Ässät ovat marssimassa pudotuspeleihin, vaikka helmikuu ei vahvasti sujunutkaan. Yksi harvinainen valonpilkahdus porilaisryhmässä oli Tyson Spink. Vikkeläjalkainen hyökkääjä nakutti 11 ottelussa tehot 6+7=13 ja oli yksi koko Liigan helmikuun tehokkaimmista pelaajista.

Keskushyökkääjä: Jere Sallinen, HIFK

Kahdensuunnan pelistään tunnettu Jere Sallinen kunnostautui helmikuussa myös tehopisteissä. HIFK-kapteeni johti joukkuettaan iskemällä yhdeksässä ottelussa tehot 5+6=11.

Oikea laitahyökkääjä: Sebastian Dyk, HIFK

Sebastian Dyk on mahdollisesti koko Liiga-kauden paras ulkomaalaisvahvistus, mutta silti hän harvemmin pyörii otsikoissa. Ruotsalaishyökkääjä oli Spinkin ohella yksi helmikuun tehokkaimmista pelaajista ja paukutti 11 ottelussa tehot 4+9=13.