Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl kohtaavat ensimmäistä kertaa KHL:n pudotuspeleissä, kun läntisen konferenssin puolivälieräsarja pyörähtää sunnuntaina käyntiin Helsingissä.

Runkosarjassa Jokerit oli koko KHL:n viidenneksi paras joukkue ja sijoittui läntisessä konferenssissa kolmanneksi. Lokomotiv sijoittui lännen lohkossa sijalle kuusi.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kuusi kertaa ja kohtaamiset olivat äärimmäisen tasaisia. Lokomotiv voitti kahdesti varsinaisella peliajalla ja kahdesti voittomaalikilpailussa. Jokerit taas otti yhden voiton varsinaisella peliajalla ja kertaalleen jatkoajalla. Nyt joukkueet kohtaavat ensi kertaa pudotuspeleissä.

– Tiukka vääntö tulee varmasti ja marginaalit ovat pienet. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa, joten kyllä se parempi joukkue, joka on tällä hetkellä paremmassa iskussa, läpi jatkoon menee, toteaa itsekin komean uransa aikana Jokereissa pelannut puolustajalegenda Sami Helenius.

– Jokerien runkosarjan loppu ei mennyt ihan nappiin, mutta se on kuitenkin ollut hyvässä vireessä ja hyvä hönkä päällä. Pitää nyt vain toivoa, että ei käy taas legendaarisia ja lähtöä lauluun ekalla kierroksella. Jokerit on kuitenkin tällä kaudella piessyt runkosarjassa SKA:ta, TsSKA:ta ynnä muita kovia, joten potentiaalia tuolla porukalla on mennä pitkälle, Helenius toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit pääsee pudotuspelisarjaan loistavista lähtökohdista, sillä sairastupa on tyhjä. Perjantaina ja lauantaina kaikki pelaajat ovat olleet joukkueharjoituksissa mukana.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen ottelusarja pyörähtää käyntiin Hartwall Arenassa sunnuntaina klo 16.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.