Ei ole todellista! Maajoukkuetähti menetti ensiksi saumat sensaatiomaiseen suoritukseen, nyt koronavirus pilasi kaiken: “Ei sais vakavalle asialle nauraa, mutta…”

© Kuva: Leijonat.fi

Suomalaisesta naisjääkiekosta tulee monelle mieleen ensimmäisenä viime kevään kotikisojen sensaatiomainen MM-hopeamitali. Suomi oli USA-finaalin jatkoerässä jo tovin maailmanmestari, mutta lopulta jatkoerämaali hylättiin. Lopulta USA huuhtoi kultaa.

Hopea oli silti sensaatiomainen, Suomen kautta aikain ensimmäinen sellainen. Yksi, joka tuosta hopeasta ei päässyt nauttimaan, oli Meeri Räisänen. Maalivahti joutui katsojan rooliin, kun hän loukkasi reilu vuosi sitten polvensa. Päätös kisoista vetäytymiseen oli valmennuksen.

Nytkään seuraava keväänä Räisänen ei pääse yrittämään MM-menestystä, sillä naisten MM-turnaus peruttiin koronaviruksen takia. Suomi olisi ollut arvokisajäillä ennakkoon yksi menestyjä, voittihan Naisleijonat äskettäin EHT:n, eli toisin sanoen Euroopan mestaruuden.

Pelaaja suhtautui keväästä toiseen jatkuvaan, kenties käsittämättömään epäonnen kierteeseen Twitter-tilillään suht’ kevyesti.

– Ei sais vakavalle asialle nauraa, mutta kyllähän tää keväästä kevään toistuva epäonni omalla kohdalla alkaa jo hiukan naurattaa…

– Naisten kisojen peruminen uutisoitiin eilen (lauantaina), ja kausi loppu sillä sekunnilla. Eihän tää toivottavaa ole, mutta terveys edellä! Vielä tää kääntyy!

Räisänen edusti päättyneellä kaudella ruotsalaista SDHL-joukkue AIK:ta. Runkosarjassa kiekot tarttuivat 92,4 prosentin tarkkuudella, kahdessa pudotuspeliottelussa pinnat olivat luokkaa 91,2.

Runkosarjan vitonen AIK lähti sarjasta laulukuoroon puolivälierissä. Djurgården voitti kummatkin pelit vieden ottelusarjan suoraan 2-0.