Lokomotiv Jaroslavl isännöi keskiviikkona Jokereita konferenssin puolivälieräsarjan kuudennessa ottelussa.

Jokerit voitti näytöstyyliin kolme ensimmäistä ottelua, mutta sitten Lokomotiv sai juonesta kiinni ja voitti kaksi seuraavaa. Jokerit johtaa ottelusarjaa 3-2, ja jatkopaikka on jälleen katkolla keskiviikkona Jaroslavlissa klo 18.00 Suomen aikaa pelattavassa kuudennessa ottelussa.

Jokerien kolmessa ensimmäisessä ottelussa erikoistilannepelaaminen toimi. Narripaidat käyttivät ylivoimat tehokkaasti ja puolustivat alivoimat erinomaisesti. Kahdessa viimeisessä pelissä erikoistilannepelaaminen on tökkinyt ja sen toimiminen on etenkin pudotuspeleissä todella tärkeää.

– Toimii tai ei toimi, se on olennaista pudotuspeleissä. Sanonta erikoistilanteilla pelit ratkotaan, pitää kyllä paikkansa. Viisi vastaan viisi -pelaamisessa on nykyään niin pienet marginaalit ja paikkoja tulee vähän, komean uran rapakon molemmilla puolilla pelannut entinen Jokerikippari Sami Helenius toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Toinen avainseikka menestykseen on maalivahtipeli. Jokereilla kauden alussa ei tolppien välissä loistettu, mutta kauden vanhetessa maalivahtiduo on nostanut tasoaan.

– Maalivahtipeli on myös todella isossa roolissa pleijareissa. Antti (Niemi) pelasi ensimmäisessä pleijariottelussa nollapelin ja (Janis) Kalnins on pelannut koko kauden melko vakuuttavasti. Jokereilla on kaksi kykenevää veskaria. Kauden alussa ei ollut, kun kävin katsomassa pari ensimmäistä peliä alkukaudella, niin mietin, että mitähän helkkaria!

– Vanhat konnat aina jossain välissä alkavat pelaamaan. Ei ne taidot ole mihinkään kadonneet, ehkä reaktiot vähän hidastuneet iän myötä, mutta Niemi näytti, että jos Kalnins ei pysty pelaamaan, niin Antin voi aina laittaa tuleen, Helenius toteaa.

Keskiviikkona mitataan taas Jokerivahtien torjuntavire, kun Lokomotiv vyöryy päälle kotihallissaan pakkovoitto silmissään.

Lokomotiv Jaroslavl – Jokerit keskiviikkona klo 18.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.