Voiko vanha suola alkaa janottamaan edes ihmissuhteissa näin nopeasti? Habs haluaa Ilja Kovaltshukin jo takaisin: ”He todella rakastivat sitä, mitä hän antoi”

© Kuva: Getty Images

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun nosti esille Twitter-tilillään erikoisen tapauksen. Washington Capitalsiin siirtynyt Ilja Kovaltshuk kiinnostaa Montreal Canadiensia edelleen, ja venäläisen jo nyt taakse jäänyt seura haluaa hänet ensi kesänä takaisin.

Montrealissa alkoi janottamaan vanha suola välittömästi. Pelaaja meni kaupaksi Suomen aikaa sunnuntaiyönä ja LeBrun kirjoitti Habsin välittämistä tuntemuksista varhain aamuyöstä.

– Habs aikoo olla tarjoavana osapuolena Kovaltshukille 1. heinäkuuta alkaen, jos hän ei ole kirjoittanut Capsin kanssa uutta sopimusta, LeBrun kertoi.

– He todella rakastivat sitä, mitä hän antoi organisaatiolle jäällä ja kaukalon toisella puolen parin viime kuukauden aikana.

Pidetty muuallakin

Pelaaja on arvostettu tapaus myös Capitalsissa. Se alkaa olemaan melkoinen Puna-armeija, sillä joukkueeseen kuuluvat myös hyökkääjä Jevgeni Kuznetsov, puolustaja Dmitri Orlov ja maalivahti Ilja Samsonov.

– Ilja (Kovaltshuk) on suurin jääkiekkoilija. Hän ei tule tuomaan mitään huonoa joukkueeseen, vain positiivista, Kuznetsov oli sanonut Sport-Expressin mukaan.

– Olen iloinen nähdessäni hänet.

Stanley Cup -voittaja Kuznetsovilla ikää on 27 vuotta, tällä kaudella 39 ottelussa pisteet 9+13=22 (-4) tehnyt Kovaltshuk on vajaat kymmenen vuotta vanhempi konkari.

– Hän on aina hymyileväinen huolimatta tästä sekä siitä, että emme ole koskaan olleet mitään ihan läheisiä kavereita. Se merkkaa paljon.