Nousukuntoinen TPS tiedotti kotisivuillaan, että Lauri Tukosen (arkistokuvassa) aika seurassa on ohi. Urallaan pahoista loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä pelasi joukkueessa viisi ottelua pisteittä.

HC TPS

@HCTPS
Lauri Tukonen ei jatka TPS:ssä. Kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Late🤝
📌hc.tps.fi/uutiset/ajanko…
#HCTPS #Turku #Liiga

Tukosen määräaikainen sopimus päättyi tammikuun viimeisen päivän Lukko-otteluun, jonka jälkeen pelaajan ja TPS:n välillä käytiin avoimen rehelliset keskustelut jatkosta.

– Haluan kiittää TPS:ää tästä mahdollisuudesta olla mukana huipputason seurassa sekä organisaatiossa. Jääkiekossa jokaisen osan täytyy olla riittävässä kunnossa onnistuakseen. Kiitos, TPS! viestitti Tukonen.

Mitä lie Tukosen jokaisen osaan viitannut lause tarkoittanut. Voisi kuvitella, ettei pelaaja ole vieläkään täysin kunnossa. Hyökkääjä pelasi esimerkiksi viime kaudella 24 peliä, nyt TPS-visiitin viisi ottelua olivat tämän sesongin ensimmäiset.

– En voi kuin nostaa hattua Laurin rehellisyydelle ja suoraselkäisyydelle tässä tilanteessa. Puhuttiin kuin mies miehelle asioista ja tämä päätös tehtiin yhteisen arvioinnin jälkeen. Valitettavasti lopputulos on tämä, TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio valotti.

Ihannetilanteessa pelaajalta sopii odottaa paljon parempaa kuin pisteetöntä kyntämistä. Hyvinkääläislähtöinen pelaaja on tehnyt 380 runkosarjan pelissä tehot 102+111=213, uran 48 pudotuspeliottelua ovat tuoneet pisteet 4+13=17.