Nashville Predators -hyökkääjä Mikael Granlundin ilta oli NHL:ssä satumainen. Viime aikoina kovaan maalivireeseen yltänyt maailmanmestari iski Predsin Calgary Flamesia vastaan tasoihin vain 0,1 sekuntia ennen loppua ja jatkoajalla hän vastasi 4-3-voittomaalista. Calgary oli tehnyt 2-3-maalin ajassa 59.17.

– Oleellisin asia oli näiden kahden pinnan saaminen. Tasoitimme, he tekivät kolmannen ja me tasoitimme taas. Sellaista kiekko joskus on, suomalaispelaaja kuittasi Nashvillen kotisivuilla.

Ottelun ykköstähden temppu oli luokkaa historiallinen. Nyt Granlundista tuli vasta neljäs pelaaja NHL:n historiassa, joka on pystynyt lyömään pelin tasoihin 10 sekuntia varsinaisen peliajan lopusta ja kiskomaan vielä päälle jatkoaikamaalin.

– Olihan tämä hullua. Oli aika hauska peli, Predsin kapteeni Roman Josi virnisteli.

Aiemmin vastaavaan oli pystynyt Marian Gaborik Los Angeles Kingsin paidassa pudotuspeleissä keväällä 2014. Muut onnistujat ovat Marco Sturm (2000) ja Neal Brotten (1983).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikael Granlund of the @PredsNHL is the fourth player in NHL history to score a game-tying goal in the final 10 seconds of regulation and the overtime winner (regular season and playoffs combined). #NHLStats

– Sillä ei ole väliä, että miten voitamme. Mutta oli tämä aika erityistä. Tällaista ei tapahdu liian usein uran aikana. Pisteet ja peli olivat valtavat, sveitsiläiskapteeni Josi jatkoi.