HELSINKI. Kun kilpailu- ja kuluttajavirasto kumosi viime syksynä kiellon, jonka mukaan KHL-seura Jokerit ja liigaseurat eivät saaneet tehdä yhteistyötä, käytti liigaporukoista Jukurit tilaisuutensa ensimmäisenä. Jokerien Konsta Hirvonen pelasi Jukureissa Liigaa joulun alla kahden pelin verran.

Nyt kiekkopiireissä pyörii huhu, että seuroilla olisi yhteistyösopimus.

– Olen itsekin kuullut tämän. Eräs urheilutoimenjohtaja sanoi minulle viime viikolla, että tällainen käytäväjuttu on, että meillä olisi yhteistyösopimus Jokerien kanssa. Ihan hyvä, että tulee tässä puheeksi. Ei ole Jokereilla ja Jukureilla sen enempää julkista kuin salaistakaan yhteistyösopimusta olemassa, mikkeliläisseuran urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoo SuomiKiekolle.

Entä jatkossa, kun raja Jokerien ja liigaseurojen välillä on auki? Onko yhteistyö mahdollista?

– Olemme tehneet tänä talvena kymmenen jääkiekkoseuran kanssa yhteistyötä.

– Tuo yhteistyö on jo käynnissä, joulukuussa lainattiin Hirvonen. Tässä vaiheessa vaikea sanoa minkään seuran osalta, että mitkä tarpeet ovat talvella, kun loukkaantumisia paukkuu.

– Liiga on linjannut kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistamana, että jokainen liigaseura määrittää omat Jokeri-suhteensa. Koskevat ne sitten pelaajalainaa suuntaan tai toiseen tai mahdollisia harjoituspelisuunnitelmia.

Jukureilla on ollut tällä kaudella kymmenen kumppania. Ulkomaisista seuroista yhteistyössä ovat olleet Ruotsin Björklöven, Tsekin Chomutov, KHL:n Vitjaz ja siis Jokerit sekä Japanin Nikko Icebucks. Mukana on toki myös kotimaisia seuroja Liigasta ja Mestiksestä.

– Tämän talven kymmenestä kumppanistamme voin sanoa, että yhteistyö kaikkien kanssa on ollut luottamuksellista ja kumppania kunnioittavaa.

Mistä ihmeestä sisäpiirissä pyörivä Jokerit-Jukurit-huhu on peräisin? Siitä, että kilpailu- ja kuluttajavirasto purki rajan ja Hirvonen lainattiin KHL:stä Liigaan?

– Näen itse, että liittyy siihen, että Hirvonen oli ensimmäinen pelaaja, joka liikkui. Olemme Jokerien kiinnostusta harjoituspeliin kysyneet. Sen aika näyttää, syntyykö siitä jotakin ja minkälaiseksi mikäkin yhteistyö muodostuu – sen aika näyttää.

– Yhteistyösopimusta ei ole olemassa.

SuomiKiekon tietojen mukaan Jokerit tulee syksyllä pelaamaan Mikkeliin harjoitusturnaukseen.

Jukureiden osalta tilanne Liigassa alkaa olemaan tukala pudotuspelipaikkoja miettiessä. Ainakaan torstai-iltaan mennessä joukkue ei ollut tehnyt kiekkotermein ulosmyyntiä.

– Olemme linjanneet, että ykköstonnien vuoksi ei kannata puljata. Jos on jotain oikeasti merkittävää, joka auttaa meidän ensi vuoden pelaajabudjettia, että on oikeasti isompia rahoja kyseessä, niin olemme kiinnostuneet kuulemaan ja harkitaan sitten tapauskohtaisesti.