Jokerit-tähti antaa huippunäyttöjä NHL:n suuntaan – rikkoi lähes 23 vuotta vanhan ennätyksen

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Mikko Lehtonen painoi maanantaina nimensä Jokereiden seurahistoriaan, kun helsinkiläisseura haki 4-2-vierasvoiton Dinamo Riikasta.

Jokereiden tähtipuolustaja saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen, jonka myötä hän nosti koko kauden tehopistesaldonsa 43:een (16+27). Samalla Lehtonen rikkoi Jokereiden puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen.

Aiemmin kyseistä ennätystä piti hallussaan Mika Strömberg, joka takoi kaudella 1996-97 42 (11+31) tehopistettä. Tuolloin Jokerit pelasi SM-liigassa.

Lehtosen upeasta kaudesta omaa kieltään kertoo myös se, että puolustaja on KHL:n pistepörssissä kuudentena ja hän johtaa puolustajien pistepörssiä. Samalla hän onkin herättänyt suuresti mielenkiintoa NHL:ssä.