Jo Teemu Selänteen rinnalle NHL:ssä? Maalitykki Patrik Laineella jälleen sauma nousta maireassa tilastossa

© Kuva: Getty Images

Kuten tiedämme, on Patrik Laine ollut läpi neljäkautisen uransa NHL:ssä huikeassa maalivireessä. Tamperelainen on nakuttanut 298 runkosarjan pelissä tehot 136+107=243 (-3) ja noista maaleista 51 on syntynyt ylivoimalla.

Nyt Laineella on sauma nousta ohi Teemu Selänteessä tilastossa, johon on kirjattu eurooppalaispelaajien ylivoimamaalit neljällä ensimmäisellä kaudellaan. Selänne on kyseisessä tilastossa kuudentena 52 häkillään.

Tilastokärki on Alex Ovetshkin 95 maalin saaliillaan. Siihen Laine tuskin yltää, kun hänellä on aikaa siihen pari kuukautta.

Edellisen kerran Laine nakutti ylivoimaosuman lauantai-iltana Philadelphia Flyersia vastaan 2-4-tappiossa.

– Meillä oli uninen alku. Tiesimme, että he tulevat kovasti heti alusta lähtien, etenkin täällä, Laine kuittasi Jetsin kotisivuilla.

Winnipeg jatkaa kauttansa jo sunnuntai-iltana kello 22 alkaen ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

– Flyersia vastaan yritimme pelata yksinkertaisesti ja saada kiekkoa niin monta kertaa häkkiin kuin mahdollista. Yritimme myös luoda aikaa meille hyökkäysalueellamme. Siellä voitamme pelejä, jos voitamme.

Jetsille pisteet olisivat liki elintärkeät. Joukkue on kerännyt läntisen konferenssin porukoista nimittäin kahdeksanneksi eniten pinnoja.

LUE MYÖS:
Mikä ele! Suomalainen NHL-pelaaja rohkaisi maalille joutunutta jääkoneenkuljettajaa: ”He eivät kuulemma välittäisi, vaikka imuroisin kymmenen maalia”

Tätä ei ole nähty aikoihin! Tuukka Rask suli NHL:ssä täydellisesti – historiaa sivunnut ruotsalaistykki viimeisenä ilonpilaajana