Mestis-joukkue TUTO Hockey tiedottaa jälleen kovan luokan vahvistuksesta, kun venäläispuolustaja Dmitry Megalinski liittyy joukkueeseen loppukauden mittaisella sopimuksella.

34-vuotias Megalinski on pelannut urallaan peräti 435 KHL-ottelua, joissa on summannut 111 (32+79) tehopistettä.

Pakki on pelannut myös 47 maaottelua Venäjän paidassa.

Turkulaisryhmän päävalmentaja Antti Virtasen mukaan joukkue tarvitsi vahvistusta puolustuspäähän kevään ratkaisupelejä varten.

– Kevään ratkaisupelit ovat fyysisiä ja pelejä tulee paljon lyhyessä ajassa, joten silloin tarvitaan leveyttä kokoonpanoon ja sitä nyt saatiin. Lisäksi saimme erittäin kovan vahvistuksen, siitä kertoo jo herran ura, Virtanen toteaa.

Alkukauden pelaamatta ollut Megalinski on tuoreesta kontrahdista innoissaan.

– Olin kesällä edellisen seurani, KHL-joukkue Severstalin, harjoitusleirillä. Lopulta en saanut sopimusta heiltä, enkä muiltakaan KHL-seuroilta, joten jäin odottamaan muita tarjouksia, Megalinski kertoo ja jatkaa:

– Kazakstanin liigan tarjous kariutui lopulta siihen, että liigassa on yläikäraja ulkomaalaispelaajille. Puolasta sain myös tarjouksen, mutta pelin taso ei vakuuttanut minua. Sitten sain tarjouksen TUTOlta, jossa näytti pelaavan myös minun vanha ystäväni Aleksander Nikulin. Soitin hänelle ja hän kehui organisaatiota, kaupunkia, faneja ja pelin tasoa. Puhelun jälkeen pohdin vielä tunnin ja päätin hyväksyä TUTOn tarjouksen.

Pakkijärkäle (191 cm, 108 kg) pelaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan Venäkän ulkopuolella.

Megalinski on TUTO Hockeylle jo toinen kovan kaliiberin vahvistus. Tammikuun lopussa joukkue kiinnitti kokeneen KHL-hyökkääjä Nikulinin loppukaudeksi riveihinsä.