NHL:n yksi kaikkien aikojen venäläispelaajista, Washington Capitalsin kippari Alex Ovetshkin on noussut taalaliigassa historian kahdeksanneksi parhaaksi maalitykiksi.

Kun kesän 2018 Stanley Cup -mestari iski lauantaiyönä kaksi pönttöä Ottawa Senatorsia vastaan 5-3-voitossa, nosti pelaaja maalimääränsä 1 135 runkosarjan pelissä 695:een.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Alex Ovechkin enters the top eight and passes another NHL legend.

@ovi8 scored his 695th regular-season goal and now sits five goals away from the 700-goal club. #NHLStats

– Voitte nähdä, kuinka ketjukaverini ja koko joukkue pelasivat tänään. He yrittivät aina mahdollisuuden tullen löytää minut. Minulla oli tietysti saumoja maalata useamminkin, mutta kaksi menee ja mennään eteenpäin, pelaaja tiivisti NHL:n nettisivuilla.

Caps-kippari sai puolestaan joukkuekaveriensa kehuja.

– Hän ansaitsee hurrauksia ja suosionosoituksia urastaan, tehopakki John Carlson ylisti.

Venäläislinko ohitti lauantaiyönä kaikkien aikojen maalipörssissä nyt yhdeksäntenä 694 maalilla keikkuvan Mark Messierin.

Ovetshkinin edessä on seuraavaksi seiskasijan Mike Gartner, joka paukutti urallaan messevät 708 häkkiä. Kaikkien aikojen ykkönen on totutusti Wayne Gretzky peräti 894 maalillaan.

Caps-tykki on nakuttanut viidessä edellisessä koitoksessa hämmentävät 11 pömpeliä. Hänestä tulee pian kahdeksas pelaaja kautta historian, joka on tehnyt vähintään 700 maalia.

– On kivaa olla mukana tuollaisessa porukassa. On selvää, että siinä on mukana paljon legendoja.

KATSO MYÖS:
Teuvo Teräväiselle ja Sebastian Aholle karmea pettymys NHL:ssä tehoilusta huolimatta – luotsi lyttäsi: ”Kauheaa, kauheaa – saimme sitä, mitä tilasimme”

NHL:n kaikkien aikojen maalipörssi

Washingtonin pelin maalikooste