NHL:stä kantautui keskiviikkona huolestuttavia uutisia, sillä Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin peli Columbus Blue Jacketsia vastaan päättyi jo reilun minuutin jälkeen. Kotijoukkueen ruotsalaislupaus Emil Bemström kolasi suomalaisen rajusti kyynärpäällään.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy oli kertonut Boston Heraldille, että kyseessä on aivotärähdys. Raskin kannalta tilanteesta tekee entistä huolestuttavamman se, että 32-vuotias savonlinnalaislähtöinen torjuja kärsi edellisen aivotärähdyksensä vasta vajaa vuosi sitten tammikuussa.

– Ehkä vamma ei ole niin paha kuin aluksi ajattelimme. Uskoisin meillä olevan paremman käsityksen asiasta myöhemmin, Cassidy kertoi äskettäin tuoreeltaan.

Vahti oli tapauksen jälkeen täysin kuistilla.

Nyt tapausta oli kommentoinut NHL:n suomenkieliselle sivustolle myös toinen osapuoli, eli hyökkääjä Bemström itse.

– En tarkoittanut sitä. Yritin lähteä takakarvaamaan, kun sain poikittaisesta mailasta, jolloin luistelusuuntani kääntyi. En tietenkään osunut Raskiin tarkoituksella, Bemström kommentoi.

Raskin loukkaantumisen takia maalille tuli Jaroslav Halak.

– On vaikea paikka tulla otteluun tuollaisessa tilanteessa. Hän piti meidät pelissä mukana, Bostonin hyökkääjä Charlie Coyle kehui.

Boston jatkaa kauttansa perjantaiyönä Pittsburgh Penguinsia vastaan.