Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue järkytti lajimaailmaa torstaina lyömällä Tsekissä pelattavan ikäluokan MM-kisoissa USA:n luvuin 1-0. Niin Nuorten Leijonien tuuletteluista kuin yhdysvaltalaisten turhautuneista eleistäkin saattoi päätellä, että kyseessä oli puolin ja toisin pommi.

Nyt veistä jenkkien haavoissa käänsi rapakon takana Arizona Coyotesin maalilla loistava NHL-vahti Antti Raanta. Hän piikitteli perjantain vastaisena yönä 4-2-voittoon päättyneen Anaheim Ducks -pelin jälkeen yhdysvaltalaista joukkuekaveri Christian Dvokaria, eräs Twitter-tili kertoo.

Suomalainen oli tullut Coyotesin nettitoimittaja Alexander Kinkopfin mukaan median keskelle ja alkanut yhtäkkiä vinoilemaan Dvorakille.

– Tämä oli luonnollisesti iso voitto, mutta miltäs se tuntuu, kun Suomi pudotti teidät nuorten MM-kisoista aiemmin torstaina? Raanta oli heittänyt vinoillen.

Alex Kinkopf

@AEKinkopf
Antti Raanta broke into Christian Dvorak’s postgame scrum and chimed in with the first question:

“Obviously a big win, but how do you feel about Finland knocking USA out of the World Juniors earlier today?”

Samalla myös Raanta sai kehuja.

– Peräkkäiset voitot olivat hienoja häneltä ja hän seisoi vankkana silloin kuin piti. Raanta ansaitsee saada vastuuta ja se on tuonut meille pisteet kahdessa edellisessä pelissä, päävalmentaja Rick Tocchet oli muotoillut.

Alex Kinkopf

@AEKinkopf
Rick Tocchet, on Antti Raanta:

"It’s nice for him to put up back-to-back wins, he stood tall when he had to tonight. Raants deserves to get a workload here and it’s paid off the last two games for us."

Suomalainen koppasi toissayön Ducks-pelissä 26 torjuntaa. Hän oli ottelun kolmostähti.

Coyotesin 23-vuotias sentteri Dvorak on voittanut maajoukkuepaidassa alle 20-vuotiaiden MM-pronssia. Mitali tarttui kaulaan vuoden 2016 Helsingin kisoista.