NHL:ssä jysähti: peräti kolme Toronto-pelaajaa jätti siirtopyynnön

© Kuva: Getty Images

Jo useamman kauden NHL:n lupaavimpiin joukkueisiin kuuluneen Toronto Maple Leafsin kokoonpano pullistelee nuorta taitoa, eikä jokaisen lahjakkuuden pitäminen tyytyväisenä ole seurajohdolle helppo tehtävä.

Nyt jääkiekon mekasta kuuluu kuitenkin poikkeuksellisia uutisia, sillä Sportsnetin Elliotte Friedman kertoo peräti kolmen Leafsin palkkalistoille kuuluvan nuoren pelimiehen pyytäneen siirtoa toisaalle.

Siirtoa vaatineet pelaajat ovat arvostetun sisäpiiritoimittajan mukaan Dmytro Timashov, Ben Harpur sekä Jeremy Bracco. Kolmikosta ainoastaan Timashov on mahtunut tällä kaudella Leafsin NHL-miehistöön. 23-vuotias laituri on iskenyt 29 pelissä tehot 3+5.

Sen sijaan 24-vuotias puolustaja Harpur sekä 22-vuotias laitahyökkääjä Bracco ovat saaneet tahkota alkukauden AHL-seura Toronto Marliesin riveissä. Bracco on kuulunut alkukauden parhaimpiin AHL-pelureihin miehen nakuteltua 32 pelissä hirmutehot 3+23=26.

– Hänen reittinsä Leafsissä on tukossa, johtuen joukkueessa jo valmiiksi olevasta eliittitason taidosta. Hän haluaa nähdä, olisivatko mahdollisuudet läpimurtoon parempia jossain toisaalla. Mielenkiintoista nähdä, johtaako tämä (Braccon pyyntö) johonkin isompaan siirtoon, Friedman pyörittelee jo viime kauden 75 pelissä 79 pistettä AHL:ssä nakutelleen Braccon tilannetta.

– Myös Harpur ja Timashov ovat pyytäneet Toronto-johtoa katsomaan, olisiko heille kysyntää toisaalla, sisäpiiritoimittaja jatkaa.

Toronton GM Kyle Dubas saattaakin käyttää ainakin jotakin pelaajaa kolmikosta osana isompaa pelaajakauppaa viimeistään NHL:n siirtorajan läheisyydessä helmikuussa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.