New Jersey Devils ilmoitti GM Ray Sheron yllätyspotkuista. Useat eturivin NHL-toimittajat ovat ihmetelleet seuran päätöstä.

Shero johti Devilsiä vuodesta 2015 asti. Hänen aikakaudellaan joukkue ei voittanut mestaruuksia tai nauttinut muutenkaan menestyksestä, mutta hän peri edeltäjältään heikkotasoisen nipun.

Täksi kaudeksi Shero yritti kääntää Devilsin kurssia. Joukkue teki useita isoja hankintoja puoliväkisin, jotta supertähti Taylor Hall suostuisi tekemään jatkosopimuksen seuraan. Hankinnat osoittautuivat kehnoiksi, mikä oli oletettavasti kuolinlaukaus Sheron uralle Devilsissä.

Sheron kovin temppu Devilsin ruorissa oli Hallin hankinta Edmonton Oilersista pilkkahintaan. Seura sai supertähden vaihdossa puolustaja Adam Larssonista, jota ei voi hyvällä omatunnolla sanoa edes ykkösparin puolustajaksi.

Sheron aikana New Jersey voitti varausloton kahdesti. Silti onnetar ei varsinaisesti ollut seuran tukena, sillä kumpanakin vuotena ykkösvaraus oli varsin mitäänsanomaton. Nico Hischieristä on kasvanut kelpo 50 tehopisteen hyökkääjä, kun taas Jack Hughesin sisääntulo NHL:ään on historiallisen vaikea.

Viimeiseksi Sheron isommaksi teoksi jäi P.K. Subbanin hankinta. Hän sai puolustajan lähes pilkkahintaan Nashville Predatorsista. Halvalle hinnalle oli kuitenkin hyvä syy. Subban on ollut tällä kaudella hädintuskin NHL-tasoa.