Kärppien maalilla Liigan syyskaudella ilmiömäisin ottein torjunut ja uuden nollaputkiennätyksenkin tehnyt Justus Annunen ei yltänyt alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ihan parhaaseen tikkiinsä.

Oululaisjoukkueessa pikkumustat ovat pysähtyneet 94,7 prosentin varmuudella, mutta MM-jäillä kiekot jäivät kiinni 92,1 prosenttisesti. Sekin on toki komea saldo, mutta pudotus esimerkiksi Liigaan verrattuna on roima.

Lisäksi Annunen torjui vain yhden voiton niin sanotuista isommista kiekkomaista, kun puolivälierässä kaatui USA. Alkusarjassa Nuoret Leijonat kaatui pronssiottelun tavoin Ruotsin käsittelyssä, alkusarjassa myös Sveitsi kaatoi Suomen. Välierässä tiellä puolestaan oli Suomen luvuin 5-0 tuhonnut Kanada.

Tuon pelin jälkeen pronssiottelu päättyi katastrofiin, eli 2-3-tappioon Ruotsille. Voittomaalin Annunen imaisi karulla tavalla noin nolla- ja miinuskulman kohdilta.

Kärppien suurlupaus sai niskaansa melkoisen annoksen kuraa tuon hörpyn myötä.

– Se oli valtava munaus, ruotsalaismedia SVT:n asiantuntija Jonas Andersson tylytti.

Suomi hävisi toisen erän 0-2 johdettuaan ensimmäisellä tauolla 2-1. Voittomaalin ”pääarkkitehdistä”, negatiivisessa merkityksessä ikävä kyllä, ei ollut epäselvyyttä.

– Se oli järisyttävä maalivahdin kömmähdys. Ei mitään muuta. Maalivahdin täytyy olla hereillä jatkuvasti, tv-asiantuntija Mikael Renberg haukkui.

Nuoret Leijonat hävisi pronssit ilmeisen kökölle maalle, nimittäin moni ruotsalainen asiantuntija myönsi suoraan saavutuksen olleen korkein, jota nuoren Tre Kronor -lauman kohdalla sopi nyt odottaa.

– Se ei ollut kaunista, mutta tänään (sunnuntaina) se riitti tulokseen, Andersson lopetti.

LUE MYÖS:
Muistatko Liigassa ristiriitaisia tunteita jakaneen suurtähden? Lyttäsi MM-finaalin suomalaistuomarit täysin: ”Pilaavat pelin, ota tästä nyt selvää”

Erikoinen joukkoharha! Useat venäläiset luulivat voittaneensa maailmanmestaruuden – tässä syy

Oikeus toteutui! Yhdysvaltojen sikailijalle pelikieltoa kohutaklauksesta