18. joulukuuta 2019 – 18. tammikuuta 2020. Aikaväli, jolloin KooKoo on noussut Liigassa peräti seitsemän peräkkäisen vierasvoiton putkeen. Noista voitoista kaikki ovat suoria ja kaksi on irronnut nollapelillä.

Putki on historiallisen kovaa valuuttaa Liigassa. Liigadatan Twitter-tili tietää nimittäin kertoa, että vain kolme joukkuetta on ikinä pystynyt samaan tai parempaan runkosarjassa.

#liigadata

@smliigadata
#KooKoo on nyt voittanut seitsemän vieraspeliä varsinaisella peliajalla. Vain kolme joukkuetta on #liiga:ssa ikinä pystynyt samaan tai parempaan runkosarjassa.

#Jokerit ja #Kärpät ovat yltäneet myös seitsemään suoraan vierasvoittoon, jos playoffs-ottelut lasketaan mukaan.

Liigakauden suurimman yllättäjän kanssa samaan, eli seitsemän vierasvoiton putkeen ovat yltäneet syksyllä 2000 TPS ja alkutalvesta 2010 JYP.

Kahdeksan vierasvoittoa peräkkäin puolestaan ottivat loppuvuodesta 1983 TPS ja alkuvuodesta 2016 TPS.

Kaikkien aikojen ennätys on JYPin nimissä. Se myllersi yhdeksään peräkkäiseen keikkapelin voittoon vuosina 2016-17 putken alkaessa tapaninpäivänä ja loppuessa vasta seuraavan vuoden helmikuussa.

Mainittakoon sekin, että KooKoon kanssa samaan seitsemään suoraan vierasvoittoon playoffs-ottelut huomioiden ovat yltäneet suomalaisen kiekon suuret, Jokerit ja Kärpät.

Tänään keskiviikkona KooKoo voi kasvattaa putkensa kahdeksaan vierailemalla JYPin kotiaskissa Jyväskylässä.