Nokialainen Otto Koivula, 21, nakutti Suomen aikaa sunnuntai-iltana AHL-uransa ensimmäisen hattutempun Laval Rocketin reppuun. Bridgeport Sound Tigers voitti 6-3 katkaisten seitsemän ottelun tappiokierteensä. Edellisen voittonsa se oli napannut viime vuoden lopulla.

Koitoksen ykköstähti nakutti häkit vain 24 minuutin sisällä toisistaan. Osumat olivat 2-0-, 3-0- ja 4-2-pömpelit. Pelaajan tilastoissa on se erikoisuus, että hän on maalannut tällä kaudella vain kolmessa ottelussa – yhdessä nyt siis kolmesti, yhdessä kahdesti ja yhdessä kerran.

Bridgeport Islanders

@AHLIslanders
Goal #️⃣1️⃣ on the day for Otto Koivula!

Bridgeport Islanders

@AHLIslanders
OTTO!!! 🎩🎩🎩

– Tänään oli hieno ilta. Kiekko pomppi toisinaan onnekkaasti, pelaaja sanoi seuran Twitter-tilin videolla tyynesti.

Bridgeport Islanders

@AHLIslanders
Otto Koivula had possibly his best game of the season today and recorded his first AHL hat trick!

We spoke to him postgame about his performance, outlook on next week, and how he will celebrate the hat trick. 🎦⬇️

Seuraavaksi Koivula ja kumppanit kohtaavat muun muassa Urho Vaakanaisen ja Joona Koppasen tähdittämän Providence Bruinsin ensi viikonlopun tuplapeleissä.

– Niistä tulee hauskaa, taitavat olla ensimmäiset tuplapelit heitä vastaan. Se on hyvä joukkue. Meidän pitää olla valmiita.

Koivula on tehtaillut tällä kaudella 24 ottelussa pisteet 6+10=16 (-5). Hän on NY Islandersin juhannuksen 2016 neljännen kierroksen 120. varaus. NHL:ssä hän on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua pisteittä.