Telia Loves Liiga: Kärppien suurlupaus ihmetyttää liekehdinnällään, Pekka Saravo myöntää kyseenalaistaneensa ennätyspelaajaa – ”Todistin itseni tyhmäksi”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Ennen liigakauden alkua joku saattoi kyseenalaistaa Kärppien maalivahtikaksikon Patrik RybarJustus Annunen tason. Nyt tuollaisen ajatusmaailman voi unohtaa joukkueen liekehtiessä Liigan kärjessä ja pelaajien maalivahtitilastoissa.

– Mua ei hirveesti kiinnosta, mitä muut ajattelee, Annunen heittää naama peruslukemilla Telia Loves Liiga -tilin Youtube-pätkällä.

Annusen torjuntaprosentti 94,67 on Liigan paras ja Rybarin 93,63 heti perässä toiseksi paras. Tilastojen lisäksi ensiksi mainittu muistetaan Liigan ennätyksestä, kun hän piti maalinsa puhtaana syksyllä häikäisevät 302 minuuttia ja 5 sekuntia päälle.

Jääkiekkoasiantuntija ja ex-pelaaja, MM-hopeaa ja -pronssia urallaan voittanut Pekka Saravo kertoo myöntäneensä itsekin sen, että hän kyseenalaisti Annusta ennen kautta.

– Se ennätys, minkä hän lokakuulla tehtaili, oli aivan huikea saavutus. Mulle iso, positiivinen yllätys. Ajattelin ennen kautta, että saattaako hän olla ainoa kysymysmerkki Kärppien maalivahtiosastolla. Todistin itseni vaan tyhmäksi, kolminkertainen Suomen mestari Saravo hehkuttaa.

Kuten Saravokin mainitsee, korostaa Annusen rekordia se fakta, että pelejä hänelle on tippunut Liigassa verrattain vähän. Nuorten Leijonien lupaus on torjunut 13 ottelussa ja Rybar 18 pelissä. Annusen vire on silti pysynyt tapissa koko ajan.

– Nuorena pelkäsin kilpailua ja peleistä otin liikaa paineita. Nyt rakastan kilpailua, Annunen myöntää.

Kärppien maalivahdin rooli ei ole helpoin mahdollinen työ, mitä Suomi voi tarjota. Annunen onnistui silti tekemään mainitun ennätyksen, 19-vuotiaana. Mitä tämä kertoo pelaajan mielentilasta?

– Tuntuu siltä, että uus sukupolvi on täysin pelotonta. Maalivahdin tontilla ollaan yksilöurheiljoita, jotka joutuvat kantamaan koko joukkueen ja kaupungin paineet, ja nyt joulukuun lopulla koko valtakunnan paineet, jääkiekkovaikuttaja Ismo Lehkonen alustaa viitaten vuodenvaihteessa pelattaviin nuorten MM-kisoihin.

– Toi on todella kova ja erikoinen tontti. Päästä pitää olla erikoinen kaveri. Tapahtuu pelissä mitä tahansa, niin se pitää heittää roskakoriin ja taas uudestaan. Toivon mukaan Annunen pystyy pitää läpi uransa tämän pelottomuuden.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS