Muutama vuosi sitten jopa varmana tulevaisuuden NHL-supertähtenä pidetty New York Islandersin hyökkääjä Josh Ho-Sang on ollut koko alkukauden pelaamatta miehen kieltäydyttyä seurajohdon taannoisesta farmikomennuksesta.

Nyt 23-vuotias kanukki on kuitenkin päättänyt nöyrtyä ja ilmoittautua AHL-seura Bridgeport Sound Tigersin matkaan. Jotain entisen 1. kierroksen varauksen nykystatuksesta kertoo se, ettei yksikään NHL-seura napannut taannoin siirtolistan kautta AHL:ään passitettua ongelmapelaajaa riveihinsä.

– Minulla on asioita, joiden kanssa joudun tekemään töitä. Myös pelini taso on kaukana täydellisestä, ja pystyn parantamaan sitä. Mielestäni osa saamastani kritiikistä on silti ollut aiheetonta. Ymmärrän menneisyyteni ja tämä saattaa olla osasyyllinen asiaan. Joka tapauksessa se turhauttaa minua, Ho-Sang puolustautui taannoin median edessä.

Islandersin organisaatio on ollut kärsivällinen entisen supertalenttinsa kohdalla antaen tälle rutkasti näyttöpaikkoja neljällä peräkkäisellä harjoitusleirillä, joskaan kauden avauskokoonpanoon kanadalainen ei ole vielä kertaakaan onnistunut nousemaan. Takavuosien junioriliigatähti on pelannut kolmen ja puolen kauden aikana vain 53 NHL-peliä tehoin 7+17=24.