Seuraa heitä! Tässä ovat mielenkiintoisimmat Nuoret Leijonat MM-kisoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pyörähtävät vauhtiin tapaninpäivänä suomalaisittain todellisella herkkupalalla. Hallitseva maailmanmestari Nuoret Leijonat punnitsee turnauksen avausottelussa rakkaan länsinaapuri Ruotsin.

Mutta keitä suomalaispelaajia MM-jäillä kannattaa seurata erityisen tarkkaan? Sivustomme kokosi pelipaikoittain kaksi mielenkiintoisinta pelaajaa, joihin katseet kannattaa kääntää.

Maalivahdit:

Justus Annunen, Kärpät

Pelaaja nousee usealle listalle samoin perustein: Vankka, jäätävä, horjumaton, voittava. Jos ennen liigakauden alkua joku kyseenalaisti Kärppien maalivahtikaksikon Annunen – Patrik Rybar, niin nyt siihen ei ole mitään syytä. Nollaputkiennätyksen uusi haltija ei ole sukeltanut yhdessäkään pelissä syvälle, sillä korkein päästettyjen maalien ottelukohtainen määrä on kolme. Tämä lupaa hyvää nuorten MM-jäille vahdille, joka on joukkueen selvä ykköstorjuja ilman mitään yllättäviä takaiskuja.

Jasper Patrikainen, Pelicans

Peliitoissa pelannut Patrikainen on joukkueen ainoa Mestis-pelaaja. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ei ole pystynyt Heinolassa ihan sille tasolle, mitä Patrikaiselta sopi odottaa. Kiekot ovat tarttuneet 89,2 prosentin tarkkuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo on sekin kehno 3,65. Pelannee jonkun hajaottelun tyyliin Kazakstania vastaan.

Joukkueen kolmas kassari on OHL-joukkue Windsor Spitfiresin Kari Piiroinen.

Puolustajat:

Ville Heinola, Lukko (arkistokuvassa)

Winnipeg Jetsissä komeasti ensimmäiset luistimenpiirtonsa NHL-jäihin tehnyt pakki palautettiin Liigaan, ja sen jälkeen pelaaja on ollut ainakin koppikäytävillä ja median edessä kuin myrkyn niellyt. Tämäkin haastattelu viittaa siihen, että komennus Suomeen oli pettymys. U20-kisat on valtava näyteikkuna, ja Heinolan uran kannalta hänelle toivoisi ehdottomasti henkilökohtaistakin onnistumista.

Lassi Thomson, Ilves

Ilves-pakki keikkuu Liigassa tulokkaiden maalipörssissä kärkipäässä kuudella pömpelillä. Miten ruoska heilahtaa MM-jäillä? Thomsonia on kuvailtu pelaajaksi, joka on keskivertoa paremmin hyökkäyssuuntaan pelaava kahden suunnan puolustaja. Hän luistelee sulavasti ja liikuttaa kiekkoa hyvin läpi kaukalon. Ilves-lupaus on kohtalaisen hyvä syöttäjä, mutta toisaalta hän tykkää käyttää usein lyöntilaukaustaan siniviivalta. Se on näkynyt Liigassa.

Lassi Thomson. KUVA: Juha Tamminen.

Hyökkääjät:

Rasmus Kupari, Los Angeles Kings

Todennäköisen ykkössentterin yllä on valtava kasa kysymysmerkkejä. Sampo Rannan ja Piiroisen kanssa ainoa Pohjois-Amerikan vahvistus on ollut rapakon takana vaisu, sillä syyskausi toi AHL-joukkue Ontario Reignissä kasaan 27 kamppailussa tilastot 6+2=8 ja -8. Voisiko Nuoret Leijonat olla sopivampi pelillinen koti väkkärälle, kiekon kanssa hyvin taituroivalle vääntäjälle?

Aatu Räty, Kärpät

Mahdollinen kautta aikainen ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus kesällä 2021. Suuren suuri lupaus, kenties suurempi kuin kukaan Suomessa hetkeen. Sanojensa mukaan Räty haluaa olla kokonaisvaltainen, jonka omat vahvuudet löytyvät enemmän hyökkäyspäässä. Pelaaja tykkää olla kiekolla ja syötellä sekä latoa maaleja. Pelaa kisoissa ilman loukkaantumisia veljensä Aku Rädyn kanssa.