Ruotsalainen jääkiekko ongelmissa? Maan NHL-tilastot kertovat ruman totuuden

© Kuva: Getty Images
KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomessa on pitkään kadehdittu ruotsalaista juniorituotantoa. Viime vuosina Pohjolan tilanne on kuitenkin kääntynyt päälaelleen. Ruotsin jääkiekko ei välttämättä voi niin hyvin kuin aina puhutaan.

2000-luvulla Ruotsi on voittanut ainoastaan yhden alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Suomi on voittanut samassa ajassa kolme mestaruutta.

Ruotsin ongelmat näkyvät myös NHL:n pistepörssissä. Pistepörssin 30 parhaan joukkoon mahtuu ainoastaan kaksi ruotsalaista. Elias Pettersson on 14. sijalla 34 tehopisteellään. Toinen ruotsalainen listalla on Buffalo Sabresin Victor Olofsson, jolla on 30 tehopistettä.

Vertailun vuoksi 30 parhaan joukkoon mahtuu neljä suomalaista: Aleksander Barkov (36), Teuvo Teräväinen (33), Sebastian Aho (30) ja Patrik Laine (30).

Puolustajien suhteen Ruotsin tilanne on paljon parempi. NHL:n 30 tehokkaimman puolustajan joukossa on neljä ruotsalaista: Victor Hedman (28), Erik Karlsson (26), Oscar Klefbom (22) ja Rasmus Dahlin (18). Suomalaisia joukossa on vain yksi, Miro Heiskanen 21 tehopisteellään.

Maalivahdeissa Ruotsin tilanne on niin ikään synkkä. Tilastoissa mitattuna kymmenen parhaan joukkoon ei mahdu yhtään ruotsalaista. Suomalaisista Tuukka Rask on kymmenennellä sijalla.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!