Juuri ennen kauden alkua NHL-seura Carolina Hurricanesiin 4-vuotisella, yli neljän miljoonan dollarin vuositulot takaavalla sopimuksella hankittu puolustaja Jake Gardiner on osoittautunut uudelle seuralleen melkoiseksi hutihankinnaksi.

Toronto Maple Leafsissä ilman sopimusta jääneen 29-vuotiaan jenkin otteet uudessa seurassa ovat olleet sanalla sanoen surkeita, mistä kertovat osittain miehen 35 peliin keräämät tehot 2+6. Tehojen puutteen lisäksi hyökkäävänä puolustajana tunnetun Gardinerin puolustuspelaaminen on sekin ollut täysin retuperällä miehen plusmiinus-lukeman näyttäessä ennen kauden puoltaväliä karua lukemaa -17.

Puolustajan vastuu Hurricanesin nimivahvassa alakerrassa on sekin jäänyt surkuhupaisten otteiden myötä vähäiseksi, sillä miehen kauden alun peliaika on vasta pakiston viidenneksi suurin. TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskookin Hurricanesin sikariportaan tekevän tällä hetkellä töitä kesähankintansa pikaiseksi kauppaamiseksi muualle.

– Sarjassa on joukkueita, jotka yrittävät urkkia mahdollisuutta hankkia Gardiner riveihinsä ennen 24. helmikuuta vastaan tulevaa siirtotakarajaa, johtuen Hurricanesin vähäisestä tarpeesta pelaajaa kohtaan. Toisaalta, Gardinerin pitäminen kokoonpanossa toisi mukavaa syvyyttä ja sitä kautta luksusta Carolinan puolustukseen loppukauden ajaksi, toimittaja pyörittelee.

Parhaillaan 52 pistettä kaudessa takoneen Gardinerin NHL-ura on miehen syksyyn venyneestä, joskin rahakkaasta sopimuksesta huolimatta ollut jo parin kauden ajan laskusuunnassa. Mies joutuikin varsinkin vanhassa seurassaan Torontossa usein median sekä fanien silmätikuksi.